Kauden avaus nurmella ei ollut jalkapalloilun juhlaa

Ilves-Kissojen Regions´ cupin ottelu oli määrätty Lamminpään kentälle, joka ei totta vieköön ollut kovinkaan hyvässä pelikunnossa. Surkean kylmä alkukevät aikaansaa tilanteita, joihin palloliiton otteluasettelijat eivät ole varautuneet. No molemmille alusta oli sama, joten pulinat siltä osin pois.

Regions´ cup on edennyt jo neljännelle kierrokselleen, jolle arpa oli heittänyt Kissojen  vastustajaksi turkulaisen TPK:n, joka on yksi parhaiten menestyneistä seuracupin viisivuotisessa historiassa. Seura on kerran poistunut finaalikentältä voittajana, toisen kerran tappion kärsineenä. Mielenkiintoista oli myös vertailla täkäläisten ja Länsi-Suomen Kolmosen tasoa toisiinsa.

Ottelu alkoi kotijoukkueen hallitessa tapahtumia, mutta maalitilanteeseen päästiin vasta 24 pelatun minuutin jälkeen. Kissahyökkäys eteni vasenta laitaa ja Simo Martiskainen pääsi syöttämään Timor Inapshban maalintekosektorille, josta hänen tapoihinsa ei ole kuulunut erehtyä. Ei nytkään, pallo kliinisesti reppuun ja peli Kissoille 1-0. Näytti hyvältä, mutta vaan näytti. TPK, jossa näytti olevan muutamia kokeneita pelaajia, ottikin ohjat käsiinsä. Sen toinen kulmapotku tuotti tuloksen, kun peliä oli pelattu 34 minuuttia. Pallo kimposi Eemi Ruuskalle, joka tinttasi pallon tyylikkäästi Kissamaaliin. Peli tasan.

Toisella jaksolla kotijoukkue oli totaalisesti vaikeuksissa. Vieraat syöksyivät kerta toisensa jälkeen keskustasta ohi puolustuksen, kun Ville Puustinen paranteli ruhjeitaan kentän laidalla. Kotimaalilla Jani-Petteri Soininen hoiti hommansa kuitenkin tylikkäästi, eikä turkulaiset päässeet ottelua dominoimaan, vaikka lähellä kyllä olivat.

Kissojen valmentajat ottivat peliin vaihdosta mukaan sekä Rasmus Laahasen että Fation Osmanin. Kun Ilves-Kissoista kukaan muu ei osunut maalipuiden väliin, toiveet suunnattiin kentälle tulleisiin. Fation Osman pamautti parikin kertaa pallon vierasmolarin ulottuville, ennen kuin peli oli ihan loppuhetkillään. Turkulaisten Jaakko Ruuskanen rikkoi kissapelaajaa rumasti ja sai ansaitusti keltaisen. Jatkossa pallo kimpoili Fation Osmanille, joka niittasi voimalla ottelun voittomaalin reppuun, kun pelattiin jo kolmatta yliaikaminuuttia. Aina kannattaa yrittää loppuun saakka, joten Ilves-Kissat jatkoon, TPK lauluun.

Hurraata kissakannattajat eivät juuri päässeet huutelemaan, mutta vieraatkaan eivät juuri parempaa esittäneet. Perjantaina pelataan taas, Hervannassa vastaan tulee Pallo-Sepot Koskista. Olisiko peliareena siellä jo Lamminpäätä parempi. Toivotaan.