Ennakko: Seuraavaksi REGIONS’ CUP:ia

Kilpailuun voivat osallistua Palloliiton jäsenseurojen aikuisten joukkueet, jotka osallistuvat piirien viralliseen kilpailutoimintaan eli joukkueet, jotka pelaavat Kolmosessa tai alemmassa sarjassa.

Tänä vuonna Cup on edennyt jo tilanteeseen, jossa arpa on heittänyt Ilves-Kissojen vastustajaksi Turun Pallokerhon  (TPK), joka pelaa myöskin Kolmosta omassa Länsi-Suomen lohkossaan.

TPK on tällä hetkellä pelannut lohkossaan seitsemän ottelua voittaen niistä 3 kahden päätyttyä tasapeliin ja kahden tappioon. Joukkueen maaliero on negatiivinen 4-11.Regions’ Cupissa joukkue on voittanut ensiksi Pargas IF:n vieraissa 0-2 ja sitten Rauman Pallo-Iirot kotonaan 2-0.

Vaikka TPK:n pelaajisto onkin tamperelaisille jonkin verran tuntematon, penkin päästä löytyy sitten kokemusta ja näkemystä. Turussa hyvin tunnettu Jalon veljessarja on myynyt itsensä urheilulle ja jalkapalloilulle; kaksoisveljekset Timo ja Tomi pelasivat sadoittain pääsarjaotteluja ja heidän isoveljensä Juha-Pekan kaikki tuntevat radion ja television urheiluselostajana.

Veljeksistä Timo Jalo valmentaa nyt toista kautta peräkkäin TPK:ta. Hänen pelaajauransa oli pitkä ja komea. Valmentajan ura hieman lyhempi, mutta meriittejä on tullut jo silläkin saralla. Timo Jalo on valittu Turun piirin vuoden valmentajaksi.

Ilves-Kissat pelasi Kolmosessa viimeksi torstaina Härmää vastaan tasapelin, mutta oli lähellä voittoakin. Kissat on pelannut Kolmosen lohkossaan kuusi ottelua, joista voittanut 3, pelannut kerran tasan ja hävinnyt kahdesti. Regions’ Cupissa Kissat nujersi ensin Mäntän Valon 0-12 ja sitten Äänekosken Huiman 9-1.

Joukkueet eivät ole toisiaan kohdanneet, joten ennakointi on tosi vaikeaa. Joskin huomiota kiinnittää se, että turkulaiset ovat osuneet vastustajan maaliin Kolmosessa vain neljästi, kun Kissojen sarakkeessa on omassa lohkossaan 14 maalia viimeisteltynä.

Ilves-Kissat pelaa nyt ensimmäisen kotiottelunsa nurmialustalla ja ennakkotiedot kertovat, että Lamminpään viheriö ei vielä ole koleasta keväästä johtuen lähelläkään sellaista kuntoa, johon viime kaudella totuttiin. Pelialusta on kuitenkin molemmille samanlainen, joten ongelmia se saattaa aiheuttaa lähinnä valmennukselle taktiikan luomisessa ja pelaajille sen toteuttamisessa.

Tänä vuonna Suomen Regions’ Cupin voittaja saa paikan UEFA Regions’ Cupiin kesällä 2018 ja 5000€ palkintorahaa ja hävinnyt finaalijoukkue 1000€.

Sunnuntaina kello 16.00 on hyvä hetki saapua Lamminpäähän, jossa on erityinen tilaisuus vertailla Turun ja Tampereen Kolmosen joukkueita toisiinsa.

Kari Sainio (oik) ja Jarmo Soininen mietiskelevät, kuinka turkulaiset kellistyisivät?