Kauden aloitus siirtyy

Kakkosen kauden alku siirtyy Palloliiton viimeisimmän tiedotteen mukaisesti:

Miesten Kakkosessa kauden aloitusta siirretään myös muutamalla viikolla, ja uusi avauskierros pelataan Miesten Ykkösen tavoin 6.-9. toukokuuta. Koronan vuoksi mahdollisesti siirtyvät ottelut pyritään siirtämään ensisijaisesti arkipeleiksi ja otteluohjelmassa olevaa kahta vapaata varaviikonloppua hyödynnetään tarvittaessa (4.9. ja 9.10.). Miesten Kakkosen kausi pitenee alkuperäisestä kolmella viikolla ja päättyy 23.-24. lokakuuta. Loppusarjaa ei pelata lainkaan. Kissojen osalta tämä tarkoittaisi kauden alkua äitienpäivänä paikallisderbyssä, mutta koska haluamme mahdollistaa parhaan mahdollisen derbytunnelman, haemme kyseiselle ottelulle siirtoa, jolloin aloittaisimme ottelut neljänneltä kierrokselta perjantaina 14.5.2021.

Seuran puheenjohtaja Tuomas Karjanlahti kommentoi kauden alkua Ilves-Kissojen näkökulmasta seuraavasti: ”Keskustelimme tilanteesta B-lohkon seurojen kanssa ja seurat ovat hieman eri tilanteissa. Toiset pystyvät pelaamaan tyhjille katsomoille ja toiset eivät. Toiset ovat pystyneet harjoittelemaan paremmin ja toiset huonommin. Onneksi Tampereella on menty Olympiakomitean linjausten mukaan, ja olemme varmasti valmiita, kun kausi alkaa. Kiitos tästä paikallisille päätöksentekijöille.

Yleisön saaminen ottelutapahtumiimme on hyvin luonnollisesti talouden kannalta meille erittäin tärkeää, joten kauden alun siirtäminen on hyvä juttu kannaltamme. Uskomme vahvasti siihen, että huhtikuun rajoitustoimet ja rokotusten eteneminen mahdollistaa yleisön ottamisen viimeistään kesäkuulla. Panostamme myös luonnollisesti läpi kauden ottelutapahtumien turvallisuuteen. Turvavälit, maskit ja käsidesit tulevat varmasti tutuksi tulevalla kaudella ja toivotamme katsojat rajoitusten puitteissa tervetulleiksi kesällä Kauppiin. Pystymme varmasti järjestämään turvalliset jalkapallo-ottelut, samoin kuin viime kesänä nähtiin jalkapallosarjoissa.Kaupissa onneksemme on iso katsojakapasiteetti, joten vaikka katsojamäärää pitäisi rajoittaa puoleen, pystymme edelleen ottamaan reilusti katsojia sisään.

Lopullinen otteluohjelma pyritään julkaisemaan liiton toimesta pääsiäisen jälkeisellä viikolla. Ilves-Kissojen tarkoituksena oli aloittaa kausi 24.4. vierasottelulla Espoossa EPS vastaan ja jatkaa toisella kierroksella 29.4. Salossa, jossa vastaan olisi asetellut SalPa. Nyt nämä ottelut siis siirretään lokakuulle. TPV-derbyottelulle pyritään löytämään pelipäivä joko syyskuun alusta viikonlopulta tai sitten elokuulta viikolta.

Palloliiton tiedote aiheesta: https://www.palloliitto.fi/jalkapallouutiset/subway-kansallinen-liiga-aloittamassa-kauden-suunnitellusti-miesten-ykkosen