Kauden alkuun kaksi viikkoa – Berat Grabovci miehistöön

Joukkue matkusti lauantaina Seinäjoelle, jossa vastaan asettui SJK Akatemia.
Vastustajan kohtalona syksyllä oli sama kuin Kissoilla eli sarjaportaan vaihto yhtä alemmaksi. Joukkueet kohtasivat helmikuun lopussa Pirkkahallissa ja siellä molemmat saivat yhden maalin aikaiseksi.

Nyt Seinäjoella kotijoukkue teki avausmaalin, mutta ennen taukoa Ilves-Kissojen Eetu Virtanen tasoitti lukemat 1-1. Kissojen peli kulki mukavasti aina 70 minuutille saakka. Otto ”Eetunveli” Virtanen pamautti niin kovaa tolppaan, että hyvä, ettei katkennut. SJK tekaisi sitten kaksi erikoistilannemaalia, ensin kulman jälkitilanteesta ja sitten sivuvaparin jälkitilanteesta komealla polkupyöräpotkulla. Ottelu siis päättyi kotijoukkueen voittoon 3-1, mutta tuhkaa ei kannata sirotella päälle, koska paljon hyvääkin nähtiin. Kun joukkueesta puuttuivat kaikki futsal-pelurit ja Juha Veijosen pelaamisen esti akuutti ärhäkkä vatsatauti, oltiin aika ohuella miehistöllä retkellä.

Kissamiehistöstä kannattaa mainita maalintekijä Virtanen, pikkuveli-Otto ja ehkäpä pelin paras pelimanni – keskialuetta dominoinut Berat Grabovci, josta jo otsikossakin mainittiin.

Ilves-Kissojen kanssa sopimuksen on allekirjoittanut edellä kerrottu Grabovci, joka on taustaltaan Kosovon albaani. Mies on pelannut Kosovon superliigaa ja Suomessa vuodesta 2010 seuroinaan ensin EBK, sitten PK-35, Futura, FC Hämeenlinna, Ilves ja viime kaudella Ykkösen FC Jazz. Ilves kaudellaan Berat vieraili farmisopimuksen nojalla myös Ilves-Kissoissa, joten ihan tuntemattomasta pelaajasta ei ole kysymys. Valmennus saa käsiinsä monipuolisen pelaajan, jolta onnistuu maalinteon lisäksi pelin rakentelu.

Sarjan avausotteluun, jossa Pirkkalassa vastaan juoksee PJK, on aikaa kaksi viikkoa. Siinä ajassa Kissojen pitää hioa joukkueensa iskukyky äärimmilleen. Ensi perjantaina kerran vielä harjoitellaan Nokialla ja sen jälkeen onkin tosi kyseessä. Lohkon 12 joukkueesta kahdeksan tulee Tampereen talousalueelta ja –piiristä, joten vastustajat kyllä tunnetaan puolin ja toisin.