Kalavelat maksuun

Kun Ilves-Kissat kärsi kauden avauskierroksella TP-T:lle nöyryyttävän 3-2 tappion, jätti se aika paljon hampaankoloon. Tänään oli aika maksella potut vähintäänkin pottuina.

Rahtusen tilannetta vaikeutti se, että tällä kaudella 12 ottelussa  yhteensä 18 maalia iskenyt Berat Grabovci oli, viime kesäiseen tapaan, matkustanut Kosovoon tapaamaan perhettään. Sota ei kuitenkaan yhtä miestä kaipaa, ei myöskään jalkapalloilu, se tuli vakuuttavasti näytetyksi. Kun yksi oli joukosta poissa, ryhdistäytyi koko muu Kissalauma, eikä TP-T:llä oikeastaan ollut Lamminpäässä paljoakaan jakoa.

Maalintekoon päästiin ensi jakson puolivälissä, kun Simo Martiskainen antoi korkean kulmurin kuudentoista taka-alueelle, josta Timor Inapshba jatkoi pallon Ville Puustisen päähän ja kentän uusitut maaliverkot olivat kovilla. Taukoa vietettiin 1-0 kotijohdossa eikä toisella jaksolla kauaakaan vitkasteltu. Tuskin minuuttia ehdittiin pelata, kun Martiskainen järjesti nyt pelivälineen Rasmus Laahasen pelattavaksi. Hän ei erehtynyt avopaikasta. Viisi minuuttia myöhemmin sama mies pääsi sutimaan lähes maaliviivalta tilanteeksi jo 3-0.

Loppu pelistä oli pelkkää kosmetiikkaa, Kissojen puolustus Puustisen ja maalivahti Jimi Salon virheettömien otteiden ansiosta ei lopulta joutunut edes koville torjuessaan vieraiden syömähampaan, Jan Kulokorven, järjestämiä älykkäitä, vaikkakin hajanaisia hyökkäyksiä, joten pistesarake kasvoi kolmella. Sarjan kärkeä saavutettiin samalla mitalla, kun vielä Nokialta kantautui mukava tieto. Siellä Loiske nappasi sarjakärki NoPS:lta kaikki pinnat Lempäälään, joka ilahdutti varmasti myös HJS Akatemiaa. Sarjan kärki tiivistyy.

Rasmus Laahanen – kaksi maalia TP-T:n verkkoon

Kolmonen jatkuu Ilves-Kissojen osalta viikon päästä tiistaina. Silloin pelataan Ratinassa, kun vastassa on vuosikymmenten takainen mieliharmi Tampereen Kisatoverit. Kyseessä ei ole enempää eikä vähempää, kuin Ilves-Kissojen 85-vuotisjuhlaottelu, joka käynnistyy kello 19.00.