KaaPo nurin vahvalla esityksellä

Ilves-Kissojen harjoituskausi jatkui harjoitusottelulla Kaarinan Poikia vastaan. KaaPo:n taival Kakkosen cupissa tyssäsi lyhyeen, kun heidän ensimmäisen kierroksen ottelu Espoon Palloseuraa vastaan jouduttiin siirtämään joukkueessa todetun koronavirustartunnan vuoksi. Koska alkukierroksilla siirtoja ei suoriteta, arvottiin otteluparista EPS jatkoon. Viime kaudella Kakkosen Cupin finaaliissa pelannut ja lohkossa B sijalle 6. sijoittunut KaaPo joutui näin tylysti ulos Cupista pelaamatta otteluakaan.

Kissat aloittivat Pirkkahallissa pelatun ja Aamulehdessä striimatun ottelun pirteästi ja tuntuivat olevan paria heikompaa jaksoa lukuunottamatta koko ottelun kuskin paikalla. Kissojen yhteispelaaminen oli paremmalla tasolla kuin Kaarinalaisten, samoin kuin fyysinen kunto. Kissat hallitsivat palloa ja loivat tukun maalintekopaikkoja ottelun edetessä. Maalinteossa lauantaina onnistuivat Toni Toijala kahdesti ja Iiro Riponiemi kerran.

”Ihan hyvä peli meiltä, saatiin luotua hyvä määrä maalipaikkoja ja oltiin mielestäni parempi joukkue tänään. Prässipelissä on vielä vähän hiottavaa, mutta ajoittain sekin toimi ihan hyvin. Fyysisesti aletaan olla jo hyvässä kunnossa, mikä on tietysti positiivista”, koko pelin kentällä loistavaa peliä esittänyt Erkka Helminen kommentoi.

Kissat aloittivat ottelun kovalla prässillä, jonka alta KaaPo ei tuntunut pääsevän kuin pitkillä avauksilla, jotka Kissojen puolustus sai helposti hoidettua. Kissojen omat kengännauhat tuntuivat tänään olevan juuri sopivan kireällä, sillä joukkueen pitkät syötöt puolestaan napsuivat kauniisti omille läpi ottelun. Keskikentällä kapteeni Juha Jokinen jakeli puolenvaihtoja kerta toisensa jälkeen Kissojen laidoilla viilettäneille Iiro Riponiemelle ja Wiljam Valtoselle. Kissojen ensimmäinen maali rakentuikin Ville Puustisen hienon pitkän avauksen seurauksena. Viidennentoista peliminuutin kohdalla, omalta puoliskolta 40 metristä lähtenyt pitkä avaus yllätti Veikkausliigakonkari Sami Rähmösen ja tippui hänen ylitseen suoraan Toni Toijalan juoksulinjalle. Toijala otti pallon kauniisti alas suoraan juoksuun, ja viimeisteli noin 14 metristä pallon oikeaan alakulmaan. Kissoille hyvä alku otteluun ja ansaittu 1-0 johto.

Kissat jatkoivat vahvalla otteella. Tänään myös Kissojen erikoistilanteet olivat vaarallisia, ja kulmapotkuista pääsivät kokeilemaan niin Toni Toijala kuin hetkeä myöhemmin Ville Puustinen tuloksetta. 23. minuutilla KaaPo sai onnekkaasti rangaistuspotkun, kun pallo osui Kissojen rangaistusalueen sisällä Jesse Jaakkolan käteen. Niklas Kuusio laukoi pallon keskelle, eikä Sami Majalle jäänyt tällä kertaa mahdollisuuksia. Tämä olikin ensimmäinen kerta, kun Maja Kissapaidassa rangaistuspotkusta ohitettiin.

Kissat eivät maalista säikähtäneet, vaan jatkoivat hyvää tekemistä ja jo seuraavasta hyökkäyksestä pallo oli KaaPo:n maalissa. Juho Ihalainen lähetti Kissapuolustuksesta pitkän syötön vasemmalla laidalla kohti Wiljam Valtosta, joka sai tiputettua pallon Aleksi Sirenille. Siren puolestaan jatkoi pallon takaisin Valtoselle, jonka pudotus löysi laidalta vauhtia kiihdyttäneen Toijalan. Toijala kuljetti pallon laitaa pitkin kohti päätyrajaa, pelaten sen keskelle kohti Erkka Helmistä. Niin KaaPo-puolustuksen, kuin muidenkin katsojien yllätykseksi Helminen päästi pallon ”tunnelista” keskelle KaaPo-puolustusta muodostuneeseen tyhjiöön, jossa paikalla oli Kissakapteeni Juha Jokinen. Noin kuudesta metristä lähtenyt sijoitus ei kuitenkaan vielä uponnut, vaan tolppa pelasti Kaarinalaisten maalia vartioineen Teemu Muurisen. Sisätolpasta kimmonneen pallon purku ei kuitenkaan puolustukselta onnistunut, vaan he tarjoilivat sen suoraan Iiro Riponiemelle, joka puolustajan ja maalivahdin yrityksistä huolimatta viimeisteli pallon voimalla ja varmuudella KaaPo:n maaliin. Kaunis sommitelma ja hieno maali todellakin.

Ottelu jatkui vauhdikkaana ja seuraavan viiden minuutin aikana Kissat yrittivätkin päästää vastustajan heti tasoihin. Ensin omasta maalipotkusta lähtenyt pallonmenetys avasi avoimen maalipaikan, jossa Sami Maja joutui tekemään tuplatorjunnan, onneksi päin suuntautuneihin laukauksiin. Heti perään Kissat antoivat vapaan keskityspaikan, ja maalilla kahden miehen välistä palloon ensimmäisenä ehti Kaapo-hyökkääjä, joka kuitenkin ohjasi pallon onneksi ylärimaan ja Kissat selvisivät säikähdyksellä. Tämän paremmille paikoille KaaPo ei loppuottelun aikana päässyt ja maalivahti Majalla oli muuten rauhallinen päivätyö Kissojen maalinsuulla. Puoliajalle Kissojen hyvän esityksen myötä 2-1 johdossa.

Kissat eivät suorittaneet vaihtoja puoliajalla ja jatkoivat toiselle jaksolle samalla kokoonpanolla ja samalla sykkeellä. Ensimmäisessä kymmenessä minuutissa ei kuitenkaan sen kummempaa saatu aikaan ja Kissat tekivätkin 54. peliminuutin kohdalla tukun vaihtoja. Keskuspuolustuksesta pois tulivat Ville Puustinen ja Juho Ihalainen, ja heidät korvasivat Tommi Sääksi ja Ardian Kovaqi. Oikeaksi laitapuolustajaksi sisään Jesse Jaakkolan tilalle tuli Ali Al-Fatli. Keskikentän vasemmalle laidalle Wiljam Valtosen tilalle vaihdettiin Elias Kuusela, ja oikealle laidalle Iiro Riponiemen tilalle Amin Chouaib. Keskikentän keskustaan dynamoksi Juha Jokisen ja Mikael Paajasen tilalle vaihdettiin Tomi Ylinen ja loukkaantumisista alkukaudella kärsinyt, mutta nyt kauden ensimmäiseen otteluunsa astellut Radwan Moussa. Vaihdot luonnollisesti hieman sekoittivat ottelua, mutta vaihdosta mukaan tulleiden pelaajien päästessä otteluun kiinni, pystyivät Kissat pitämään ottelun hallussaan loppuun asti.

59. minuutilla TPV:ssä viime kaudella pelannut Ardian Kovaqi pääsi puskemaan kulmapotkusta, mutta valitettavasti pusku suuntautui metrin yli maalin. Myös KaaPo suoritti pelaajavaihtoja 60. minuutilla useamman kappaleen ja pyrki näin saamaan lisää juoksuvoimaa ja liikettä hieman aneemiseen hyökkäyspeliinsä. Kissat jatkoivat kovaa korkeaa prässiä tuoreilla jaloilla ja tilanteita alkoi taas muodostua. Amin Chouaib oli vahvassa vireessä, ja rynnisti pariinkin otteeseen KaaPo-maalille, tänään kuitenkaan saamatta palkintoa yrityksistään. Ottelun 70. minuutilla Radwan Moussa pelasi kovaa oman boksin ulkopuolella, josta erotuomari Atte Jussila tuomitsi vapaapotkun vaarallisesta paikasta rangaistusalueen kaaren tuntumilta. Sami Rähmösen ruuti oli kuitenkin vielä tässä vaiheessa kautta märkää, ja laukaus suuntautui yli maalin. Kissat tekivät ottelussa vielä yhden vaihdon, kun Aleksi Siren tuli pois kentältä 73. peliminuutilla, jolloin Elias Kuusela siirtyi oikealle ja Ali Al-Fatli vasemmalle puolustajaksi. Sisään Sirenin tilalle kentälle otettiin Jean Fridolin Nganbe Nganbe.

Ottelun loppuhetket eivät mitään ilotulitusta enää tarjonneet. KaaPo:n väsyessä Kissat eivät kuitenkaan pystyneet enää nostamaan tempoa, ja ottelu menikin keskialueen kamppailuksi. Kissat niittasivatkin kolmannen juuri tällaisesta tilanteesta, kun Erkka Helminen ja Radwan Moussa kamppailivat pallon Nganbe Nganbelle, jonka oikea-aikainen ulkosyrjäsyöttö vapautti Toijalan läpiajoon, eikä mies tälläkään kertaa erehtynyt vaan sijoitti pallon tarkasti oikeaan alanurkkaan.

Kokonaisuutena tapahtuma oli Kissoille erittäin onnistunut, sillä voitetun ottelun lisäksi minuutteja annettiin laajalla rintamalla ja pelaaminen näytti ottaneen askeleen edelliseltä viikolta eteenpäin. Kissojen kokoonpanosta sivussa olivat loukkaantumisten vuoksi Mika Ahonen, Toni Paukkeri ja Joni Miettinen. Kissojen mukana on harjoitellut myös alkukaudesta maalivahti Roope Järvinen, joka on kuntouttanut samalla aikaisempaa vammaansa, ja oli tänään kokoonpanossa paikkaamassa Miettistä. Kissojen pre-season jatkuu näillä näkymin tulevana viikonloppuna keskinäisellä ottelulla, jonka jälkeen kohdataan Nokian Palloseura Pirkkahallissa lauantaina 27.2. klo 11.00 alkavassa ottelussa. NoPs-ottelun jälkeen Kissat suuntaavat viikon hiihtolomalle lataamaan akkuja kohti pre-seasonin toista puoliskoa.

Huomaathan tänään ystävänpäivätarjouksemme! Kaikkiin verkkokaupasta tehtyihin tilauksiin kaksi ottelulippua kaupan päälle (arvo 16-24€).

Ilves-Kissat – KaaPo 3-1 (2-1) 13.2.2021 klo 11.00 Pirkkahalli (ei yleisöä)