Ilves-Kissojen kausi paketoitiin Kaukajärvellä

Kolmosen Tampereen-Satakunnan lohkon viimeisen kierroksen ottelut alkoivat kaikki lauantaina kello 13.00. Ilves-Kissat isännöi Nokian Palloseuraa, jolta Kissat kävivät aiemmin kesällä anastamassa kaikki kolme pinnaa, kun Berat Grabovci puski toisen osumansa aivan ottelun viimeisillä hetkillä. Nyt keltapaitaiset vieraat saapuivat Tampereelle maksamaan potut vähintäänkin pottuina. Kaukajärven kenttä oli kotijoukkueelle ihan yhtä outo kuin vieraillekin, joten varsinaisesta kotiedusta ei voi puhua.

Maalihanat aukesivat kuitenkin heti pelin alussa, kun Gael Njeukam pääsi viimeistelemään 1-0 ennen kolmen minuutin täyttymistä. Jos Kissat aloitti tehokkaasti, eivät Nokian pojatkaan tarvinneet kauaa tasoitukseen. Itse asiassa se syntyi seuraavasta hyökkäyksestä, kun maalin viimeisteli Jonni Hautamäki. Sen jälkeen pelattiin vartin verran ennen kuin Juho Ihalainen pääsi tekemään kauden toisen täysosumansa. Ja taas varttia myöhemmin pallo oli taas nokialaisten pömpelissä. Hienon maalisyötön antoi tervehtynyt Eetu Virtanen ja maalin viimeisteli Grabovci 25:nnen kerran tällä kaudella. Edellismaalista kului pari minuuttia, kun Aleksi Siren asettui ampumaan sivuvaparia ja pamauttikin pallon tyylikkäästi yläkulmaan. Tauolle 4-1 kotijohdossa. Peli näytti selvältä, mutta vain näytti.

Eikä täyttä varttia ehditty pelata, kun Kissamaalin edustalla taisteltiin oikein miehekkäästi. Kapinan päätteeksi Kissojen molari Jimi Salo ajettiin suoralla punaisella katsomon puolelle. Ja luonnollisesti pallo vietiin rankkaripisteelle, josta Pekka Äijälä pamautti pallon voimalla ohi maalille ehtineen Esa Saarisen. Seuraavan kerran iskivät keltaiset, kun maalin edustalle unohdettu Joni Ikäläinen hilpaisi pallon Saarisen taakse.

Punaisia alkoi ahdistaa, mutta kun nokialaiset panostivat liiankin innokkaaseen hyökkäämiseen, avautui Kissoille vielä tilaisuus. Berat sai pallon puolikentässä ja Eetu Virtanen pinkoi vasemmalla sen minkä ehti. Beratin oikea-aikainen syöttö osui suoraan Virtasen juoksulinjalle ja hän pääsi kenenkään estelemättä viimeistelemään loppulukemat 5-3. Nokia heitti peliin vielä lopuksi kokoa ja näköä; Tommi Kuusisto ja Ilkka Korvanen olivat saaneet tehtäväkseen survoa pallon kotimaaliin ja olivatkin onnistumassa aikeissaan, kunnes Korvanen menetti kokonaan itsehillintänsä, ja  ruman tekosensa jälkeen, ohjattiin punaisella kentän sivuun. Kahden maalin voitto merkitsi lopulta lohkon kakkostilaa heti TamU:n, joka pelasi samaan aikaan TPT:n kanssa tasurin, jälkeen.

Ilves-Kissojen päävalmentaja Kari Sainio oli suoritetun urakan jälkeen melko tyytyväisen oloinen.

– Kaiken kaikkiaan pelasimme melko ehyen kauden. Tottakai  rosterissa olisi voinut olla useampiakin laadukkaita pelaajia, mutta mukana olleita pelaajia ei voi missään nimessä mistään syyttää. Harjoitussessioista ei vaan saa kovinkaan laadukasta, kun parhaimmillaankin päästään harjoittelemaan vain kahdeksan vastaan kahdeksan pienpeliä. Muutamia huonoja esityksiä toki pitkään sarjaan mahtuu, mutta huomioiden pelaajien siviilityöt ja opiskelut, kokonaisuus päättyi selvästi plussalle.

Uusi kausi tuo vuorenvarmasti ihan uusia tuulia sarjaan, satakuntalaiset siirtyvät Turun lohkoon ja Tamperetta täydennetään. Mikä seura missäkin sarjassa pelaa, sen näemme myöhemmin. Voihan olla niinkin, että Kakkosenkin lohkoja täydennetään, jolloin on ihan eri tilanne olla lohkon kakkosena kuin hieman alempana. Kissojen pelaajat ja taustahenkilöt kiirehtivät pelin jälkeen saunaan ja ruokailuun. Näiden kirjoittaja kiittää sivujen lukijoita tästä kaudesta.

Jotkut sivuilla kävijät olettavat kirjoittajan pyrkivän johonkin päämäärään ja niinhän se onkin:” Sen lauluja laulat, jonka leipiä syöt”! Hyvää syksyä.