Ilves-Kissojen edustusjoukkueen toiminta jatkuu

Pitkien neuvottelujen jälkeen voimme vihdoin julkaista varmistuksen sille, että edustusjoukkueen toiminta jatkuu. Ilves-Kissojen sarjapaikkaa hallinnoi jatkossa Ilves-Kissat jalkapallo oy, jonka pääomistajana toimii ukrainalainen Pavlo Ostrenko.

Pavlo Ostrenko on entinen ammattilaisjalkapalloilija ja ukrainalainen liikemies, jolla on mm. ravintola- hotelli- ja urheiluvälinetoimintaa keski- ja etelä-Ukrainassa. Suomi on Ostrenkolle tuttu maa, sillä mies pelasi kaudella 2023 FC Loviisassa.

Historia toistaa itseään – Venäjän hyökkäyssodasta yhdistävä tekijä

Ostrenko toimi Ukrainassa osaomistajana jalkapalloseurassa nimeltä FC Vast Mykolaiv, mutta Venäjän hyökkäyssodan myötä jalkapallotoiminnan pyörittäminen Mykolajivssa osoittautui mahdottomaksi.  Seura joutui keskeyttämään toiminnan ja pelaajat joutuivat etsimään pelipaikkaa muualta. Sodan myötä toiminnan jatkaminen osoittautui haastavaksi myös muualla Ukrainassa, joten katseet kääntyivät ulkomaille. Suomeen Ostrenko päätyi ystävänsä Anatolii Moisieievin kautta, joka on pelannut edellisillä kausilla MyPassa ja FC Loviisassa.

Kuten moni tietää, Ilves-Kissat siirtyivät Viipurista evakkoseurana Tampereelle talvisodan jälkeen vuonna 1940.

”Anatolii ja Pavlo tulivat mukaan kuvioihin hyvin myöhään, minkä vuoksi prosessi myös venyi näin pitkälle. Sanoin heti, että olemme jo liian myöhässä, mutta jos he pystyvät tekemään nopeita päätöksiä ja heillä on sapluuna valmiina, niin voimme lähteä keskustelemaan. Kävimme neuvotteluprosessin aikapaineesta huolimatta huolellisesti läpi ja palaset loksahtivat yksi kerrallaan kohdalleen. Näin edustusjoukkueen taakse saadaan niitä leveämpiä hartioita, joita alun perin tavoittelimmekin”, kertoo neuvotteluista vastannut seuran entinen puheenjohtaja Tuomas Karjanlahti.

Uusi startti Kakkosesta – Ykkönen jäi tällä kertaa haaveeksi

Ilves-Kissojen edustusjoukkue jatkaa tulevalla kaudella pelejään Kakkosen B-lohkossa, jossa nähdään neljä tamperelaista joukkuetta, kun sarjassa jo pelanneiden Ilves/2:n ja Tampere Unitedin lisäksi TPV nousi lohkoon. HIFK:n ja FC Hongan konkurssien myötä toisena täydennysmenettelyssä olleelle Kissoille olisi ollut tarjolla sarjapaikka Ykköseen, mutta seuran uusi hallitus päätti vetää hakemuksen pois.

”Valitettavasti neuvottelujen venyminen aiheutti sen, että uusi hallitus ei nähnyt Ykköstä järkevänä vaihtoehtona, vaan että kokonaisuuden kannalta paras startti uudelle organisaatiolle saadaan Kakkosesta”, kertoo Karjanlahti uuden organisaation perusteluista.

Sarjapaikkaa hallinnoivan Tampere-Viipurin Ilves-Kissat ry:n hallituksen puheenjohtajaksi on valittu Anatolii Moisieiev ja varapuheenjohtajana toimii Pavlo Ostrenko. Seuran entinen hallitus jatkaa edustusjoukkueen taustalla toimihenkilöiden roolissa ja hallitus varmistaa toiminnan sujuvan siirtymän uudelle organisaatiolle.

Edustusjoukkue lähtee kauteen siis pieneltä takamatkalta, kun harjoituksiin päästään vasta helmikuun puolella. Haastava keli on vaikuttanut kuitenkin joukkueen kannalta positiivisesti, sillä Kaupin harjoituskentät ovat olleet kylmästä säästä johtuen kiinni useita päiviä, eikä tästä johtuen harjoituspäiviä ole montaa jäänyt väliin. Seura tiedottaa avoimista harjoituksista ja harjoitusten aloittamisesta, kun harjoitusvuorot saadaan sovittua.