Ilves-Kissat – vaikeuksien kautta voittoon

Syyskuun ensimmäisen päivän ottelu Lamminpäässä oli määrätty aloitettavaksi kello 19.00. Joukkueenjohtajista Eino Helminen oivalsi, että ellei halua lopettaa peliä täydellisessä pimeydessä, on peli aloitettava aikaisemmin. Konsultointi Hämeenlinnaan kannatti ja peli Härmää vastaan aloitettiin kello 18.15 ja saatiin pelatuksi kohtuullisessa valaistuksessa.

Peli itsessään alkoi hyvin käänteisesti, jos vertaillaan sitä kahteen edelliskohtaamiseen TKT:ta ja Loisketta vastaan. Noissa peleissä Kissat kaasutteli avausjaksolla vastustajiaan karkuun, nyt jalat olivat jääneet pukusuojan puolelle, eikä asenteessakaan ollut kehumista. Pahaksi onneksi otteluun oikeudenjakajaksi oli määrätty Kalle Mäkinen, joka niin pääsarjastatuksella viheltääkin, aistii pelin hengen totaalisen persoonallisesti. Puoliaikaan mennessä Mäkinen oli viheltänyt kaksi (!) rankkaria vieraille ja kun Härmä onnistui kertaalleen ihan pelitilanteestakin Pietari Palomäen pamauttaessa pallon kotiverkkoon, olikin peli jo Härmälle 1 – 3, sillä Timor Inapshba osui kerran Härmän maalipuiden väliin.

Niin mustanpuhuvalta vaikutti valmentaja Kari Sainion kehonkieli pukusuojaan puoliajalla kävellessään, että asennevammainen kotijoukkue sai luultavasti kohtuullisesti huutia esityksestään.

Ja ihme tapahtui. Ilves-Kissat tuli uudelleen kentälle täynnä uskoa ja motivoituneena saalistamaan kaikkia kolmea sarjapistettä. Tahto ja halu voittamiseen olivat palanneet ja ensi kerran verkko pöllähti Härmän päädyssä kuuden minuutin jälkeen, kun Berat Grabovci viimeisteli 2-3:een. Kun vielä Valtteri Ronkainen ehti olla minuutin kentällä, olikin peli mainiosti tasan 3-3.

Ennen tätä tapahtui kuitenkin se, jonka vuoksi erotuomari Mäkinen olisi voinut jäädä vaan viheltelemään korkeampia sarjoja. Nimittäin 58 minuutilla voimakas ja massiivinen toppari Ville Puustinen suojasi tyylikkäästi pelivälinettä oman päädyn tuntumassa. Vastustajan puolta pienempi hyökkääjä törmäsi takaapäin Puustisen selkään, ihan niin kuin seinään olisi pamauttanut ja luonnonlain mukaan lensi persiilleen valitellen kovaan ääneen kovaa kohtaloaan. Mitä teki erotuomari? Vihelsi pilliinsä ja antoi vapaapotkun vieraille ja varoituksen Puustiselle! Tämä juuri tarkoittaa sitä ymmärtääkö pillimies pelin hengen vai ei.

No, pelikellon näyttäessä 90+4 Puustis-Ville oli nostettu kärkeen ja se kannatti. Komea veto ylänurkkaan palkitsi koko joukkueen hienon taistelun toisella puoliajalla. Voitto piti Kissat vielä mukana nousutaistossa, joka jatkuu ensi lauantaina kello 14.00 Apialla Valkeakoskella. Ja Mäkisen kohtuuton kortti Puustiselle aiheutti sen, että hän missaa tämän tärkeän ottelun.