Ilves-Kissat Apialla – tyylikäs esitys

Kissojen viimeinen vierasmatka Valkeakoskelle sujui pelillisesti tyylikkäästi. Kamppailu oli kahden kärkijoukkueen tappelu, jossa armoa ei annettu, ei ehkä anottukaan. Ja se näytti katsomoon ihan hyvältä. Ensimmäisellä jaksolla tamperelaisten dominointi sujui hienosti. Kissat hallitsi ja Sepot sinnitteli perässä. Hiukan alle 20 minuuttia oli pelattu, kun Berat Grabovci niittasi pallon maaliin,  0-1 Kissoille. Peli  eteni kenttätapahtumien mukaisesti, eikä Pallo-Seppojen Leevi Lundellin sinänsä näppärä pyörittely johtanut maalitilanteisiin. Hiukan ennen taukoa Rasmus Laahanen iski toisen kerran pallon Seppojen verkkoon. Tauolle mentiin vierasjohdossa 0-2!

Hienosti toimi myös kenttää kiertäneen pallotytön toimet. Vaikka hiukan apuja olisi toki hänellekin toivonut. Entäs sitten valkeakoskelaisten kuuluttaja? En tiedä, oliko hän myös paikallinen erotuomaritarkkailija, mutta jos oli, palautteen tuomarille olisi voinut antaa muutenkin, kuin kuuluttamalla kaikelle kansalle, että tuomarin olisi pitänyt näyttää keltaista punaisempi kortti, kun Kissojen puolustus taisteli keskiviivan tuntumassa. Ihan jokainen katsomossa ei ollut kuuluttajan kanssa samaa mieltä.

Toisella jaksolla Timor Inapshba tinttasi pienestä kulmasta pallon Seppojen maaliin. Syötön tähänkin maaliin antoi tyylikkäästi pelannut Radwan Moussa.  Seppojen maalissa muutoin virheettä esiintynyt Ville Kauppinen oli yllätetty! Peli vieraille 0-3 ja Kissojen maalinsuulla Jani-Petteri Soininen piti vakuuttavasti nollansa loppuun saakka, joka oli hyvä saavutus, kun puolustuksen selkäranka, pelikieltoinen Ville Puustinen, seurasi ottelua pipa korvilla kentän reunalla.

Toisella jaksolla puolen tunnin kohdalla tamperelaiset eivät olisi halunneet nähdä spektaakkelia, kun Kissojen valmennus halusi ottaa Berat Grabovcin pois kentältä. Mies osoitti mieltään valmennusjohdolle hissutellen kentän laidalle vauhdilla, joka hermostutti paitsi erotuomarin, myös katsomon. Radwan Moussa sitten saatteli miehen kentän toiselle puolelle, jossa hän purki turhautuneet tunteensa vaihtoaition pleksiin, josta sai aivan oikeutetun varoituksen. Surullinen näytelmä.

Ja lopuksi hiukan spekulointia; HJS Akatemia johtaa lohkoa, kun kolme täyttä kierrosta on pelaamatta. Ilves-Kissat vaanii kolmen pisteen päässä kakkosena ja kolmantena PS-44 Kissoista jo viisi pistettä perässä. HJS:n vastustajat ovat PS-44, NoPS ja Ilves 2, Kissoilla puolestaan ensi keskiviikkona Lamminpäässä NoPS, sitten viikkoa myöhemmin Ilves 2 ja viimeisellä kierroksella TPV 2. Jos joukkueet päätyvät tasapisteisiin, ratkeaa lohkovoitto maalisuhteella, joka on tällä hetkellä HJS:llä +40 ja Kissoilla +37.

Jännitys saattaa huipentua vasta viimeisellä sarjakierroksella, joka pelataan syyskuun viimeisenä lauantaina.

Radwan Moussa parantaa peliään peli peliltä, nyt kaksi maalisyöttöä.