Ilves-Kissat – Sporting 3-1 (2-1)

Hyvä päivä Ilves-Kissoille aurinkoisessa Tammelassa. Kissat teki sen mitä odotettiin ja otti kolme pistettä Sportingia vastaan. Pahimpien kilpakumppaneiden Hämeenlinnan ja Pallo-Iirojen hävittyä omat pelinsä, putoamispeikkoon otettiin mukavasti etäisyyttä.

Ensimmäisellä jaksolla Kissat olin jo lähellä mennä menojaan 2-0 osuman jälkeen, mutta Sporting tuli vielä peliin mukaan kun Kissojen koko joukkueen tiiveys ei ollut totutulla tasolla ja syöttöpelikin yski ajoittain. Toiselle jaksolle tultiin kuitenkin astetta terävämmin ja homma hoidettiin kotiin. Kokonaisuutena peliesitys ei ollut ihan kauden parasta, mutta voittoon tarvittava tehtiin ja onnistujia löytyi kissalaumasta.

Hyvää virettään jatkanut Timor Inapshba vastasi kahdesta onnistumisesta. Inapshba naulasi varmasti läheltä 1-0 Ville Puustisen tarjoilusta ja iski voiton varmistaneen 3-1 osuman pilkulta hyytävän kylmästi ylänurkkaan.

”Timin” tärkeistä maaleista huolimatta, 3 tähteä nappasi ensimmäisen maalin alustanut ja toisen komeasti Juha Veijosen namupassista puskenut Eetu Kolu. Vaatimaton nuori mies kommentoi iltapuhdetta joukkuetta ajatellen: ”Hyvä peli ja tärkeät pisteet”. Hiukan enemmän väriä juttuun saatiin kysyttäessä että mahtaako vierailijoiden oikea pakki löytää takaisin kotiin matsin jälkeen. Eetun vastaus kuului: ”Tais se aika pyörryksissä olla.” Ja olihan se, kun Kolu vei koko illan.

Jere Intala pelasi taas huippupelin, kruununa jatkuville vahvoille nousuille pakin tontilta oli hankittu rankkari. Myös vasen pakki Aleksi Siren esiintyi edukseen, jälleen kerran. Simo Martiskaisen tultua rauhoittamaan peliä toisella jaksolla, voittajasta ei ollut enää epäselvyyttä.

Seuraaksi Kissapeto saalistaa pisteitä Turun tekonurmelta ÅIFK:n vieraana sunnuntaina.

TILASTOT