Ilves-Kissat sarjan kärkeen!

Sitä ei ehkä kukaan Lamminpäästä kotiin lähtenyt ajatellut ihan niin. No, toki Kissat oli tasapisteissä raumalaisten ja TamU:n kanssa, mutta ottelun enemmän pelanneena. Nyt ottelumäärävertailussa Iirojen ja TamU:n suhteen Kissat on pelannut kaksi päävastustajiaan enemmän. Kun ottelu vaarallista koskilaista PS-44 vastaan päättyi 1-1 tasatulokseen, lisättiin Kissojen sarakkeeseen pinna, joten kärjessä sitä nyt keikaroidaan. Totuus on kuitenkin rahtusen toisenlainen.

Ennakkoasetelmat otteluun olivat kovin valkeakoskelaispainotteiset. Joukkue oli jyrännyt neljässä edellisessä ottelussaan 12 pinnaa tehden niissä yhtensä 20 maalia! Samalla Sepot oli noussut sarjan pohjalta keskikastin kärkijoukkoihin, joskin sarjakärki lienee jo liikaakin karussa. Kissoilla on toki voittoja tahmeahkon alun jälkeen ihan mukavasti, mutta onnetar on tainnut kääntää ahterinsa punaisten suuntaan. Joukkueesta puuttui edelleen Berat Grabovci Kosovon lomailunsa vuoksi. Viime ottelussa keskikentän haltuunsa ottanut Jani Korpela oli lähtenyt keskiseen Suomeen. Kun vielä Simo Martiskaisen kantapää ja Eetu Virtasen varpaista toiseksi pienin oli enemmän tai vähemmän romuna, oli valmennusjohdolla ratkottavanaan pulma jos toinenkin.

Niinpä rotaatiossa ei ollut montaakaan miestä ja syömähampaista liian monta oli ihan muualla kuin Lamminpään viheriöllä.

Siihen nähden ensimmäisen puoliajan 0-1 lukemat olivat kovasti kohtuulliset molempien joukkueiden kannalta. Toisella jaksolla ottelun käännekohta muodostui 53 minuutin kohdalle. Silloin nimittäin Seppojen työhevonen ja joukkueen avausmaalin tekijä Juuso Ollikainen rappasi takaapäin ja aika tavalla rumasti Tero Intalan sukille. Tuomari kaivoi epäilemättä taskustaan kortin, joka  hieman yllättäen olikin väriltään punainen. Se tiesi ottelun painopisteen muuttumista.  Ilves-Kissat alkoi ylivoimalla siirrellä palloa pelaajalta toiselle ja juoksuttaa vieraitaan jos jonkinlaisessa jojossa.

Maalin tekeminen oli kuitenkin tervan juontia, paikkoja oli toki runsain mitoin sekä ennen että jälkeen Kissojen tasoituksen. Viisi minuuttia ennen loppua tapahtui se, joka näytti useampaan otteeseen vääjäämättömältä. Tero Intala näytti taas vaarallisuutensa, kun sai tilaisuuden. Haasto vastustajan puolustukseen johti siihen, että pallo kimpoili Timor Inapshban ulottuville. Pallo kliinisesti verkkoon ja vieraiden urhoollinen tappelu tutkainta vastaan päättyi siihen. Maalintekopaikat eivät siihen suinkaan loppuneet, mutta maalit kylläkin.

Pisteet siis jaettiin ensi kertaa Kissojen otteluissa. Kovasti on tehtävää, jos puolentoista viikon päässä Raumalla pelattavaan otteluun saadaan raihnainen ryhmä iskukuntoon. Jos saadaan, mahdollisuuksia on vaikka mihin.