Ilves-Kissat ja Hakan akatemia tasatulokseen

Ilves-Kissat ja FC Hakan Kolmosessa pelaava akatemiajoukkue pelasivat 1-1 tasatuloksen Kaupissa sunnuntaina pelatussa harjoitusottelussa. Ajoittaisesta lumisateesta ja viileähköstä säästä (-5) huolimatta ottelu tarjosi Kissoille tyypilliseen tapaan vauhtia ja vaarallisia tilanteita molemmissa päissä kenttää. Myös mukavat noin 40 paikalle saapunutta katsojaa saivat nauttia kohtuullisen viihdyttävästä harjoitusottelusta.

Kotijoukkueella oli ottelussa mukana muutamia testipelaajia, vanhoja tuttavuuksia, sekä täysin uusia kasvoja. Avauskokoonpanossa maalissa avasi Tampere Unitedissa kausilla -21 ja -22 sopimuspelaajana ollut Thanasis Zeris, jonka viime kausi jäi kesken asepalveluksen myötä, ja hän joutui pelaamaan loppukauden kotimaassaan Kreikassa. Uusista pelaajista mukana olivat myös numerolla 24 oikella laidalla pelannut Masee Karimi ja vasemmalla laitapuolustajana pelannut numero 35, Artturi Lehkonen. 22-vuotias (2000) Karimi on TPV:n kasvatteja, joka on pelannut myös FC Hakan riveissä Kolmosta ja P20 SM-sarjaa. 20-vuotias Lehkonen (2002) puolestaan on MP:n kasvatteja, ja on kulkenut Mikkelin Pallo-Kissojen kautta Atlantiksesta nyt Tampereelle. Viime kaudella Atlantis FC:ssä vyölle kertyi kahdeksan ottelua, joista yksi avauksessa.

Vierasjoukkueella puolestaan oli edustusjoukkueen pelaajista mukana Henri Malundama, Felix Lehtinen, Konsta Mervelä, Thomas Saarinen, Anthony Herbert ja kauniin 1-0 voitto-osuman Liigacupissa Ilveksen verkkoon lauantaina tehnyt Oiva Laaksonen.

Ilves-Kissat hallitsivat selvästi ensimmäistä puoliaikaa, ja keskikentän nelikko Zanidpour – Näykki – Nganbe Ngnabe Paukkeri pyörittivät peliä ajoittain erittäin tyylikkäästi. Paluun Kissapaitaan tehnyt Toni Toijala väläytteli myös tuttuja pystyjuoksujaan ja tempokuljetuksia, päässen itse ja luoden muutaman vaarallisen paikan joukkuetovereilleen. Kissojen ensimmäisen puoliajan paras tekopaikka siunaantui kuitenkin oikealla laidalla pelanneelle Masee Karimille, joka pääsi jo takatolpalta puttaamaan tyhjään maaliin, mutta jostain kuin ihmeen kaupalla kotijoukkueen Felix Lehtinen ehti kuin ehti pallon tielle, ja pelasti maalin syntymisen.

Vaikka ensimmäistä puoliaikaa pelattiin pääosin Hakan kenttäpuoliskolla Kissojen hallitessa palloa, tulivat ehkä kuitenkin vaarallisemmat tilanteet vierailijoille. Oiva Laaksonen pääsi kahdesti kuin varkain täysin vapaasti vastahyökkäykseen nokikkain maalivahti Zerisin kanssa, mutta molemmilla kerroilla Kissavahti pystyi nollaamaan Laaksosen yritykset upeilla torjunnoilla.

Kissat rankaisivat juuri ennen puoliaikaa, kun Zanidpourin vasemmalta puolelta antaman kulman Toijala jatkoi päällä eteenpäin, ja vapaaksi jäänyt Toni Paukkeri sai puskea pallon maalin vasempaan alakulmaan. Viime kaudella 21 ottelussa kymmenen maalia ja todellisen läpimurtokautensa Kakkosen eliittiin tehnyt Paukkeri jatkoi siitä mihin viime kaudella jäi, eikä mies päällään tällaisista paikoista yksinkertaisesti erehdy.

Katso videolta Kissojen 1-0 johtomaali

Toiselle jaksolle Kissat vaihtoivat koko kokoonpanon ja kentälle jäivät avauksesta vain Nganbe Nganbe ja Lehkonen. Toinen puoliaika menikin tasaisemmissa merkeissä ja Haka pääsi vaarallisiin paikkoihin useaan otteeseen. Kissapuolustus kuitenkin kesti aina 81. minuutille saakka, kunnes kulmapotkun jälkitilanteesta Thomas Saarinen pääsi laukomaan pallon Kissojen maaliin. Näin pisteet tasattiin lukemin 1-1.

Minuutteja kaikilletaistelu peliajasta alkaa

Ilves-Kissojen päävalmentaja Mikko Innanen luonnehti ottelua hyväksi startiksi harjoituskaudelle:

– Kauden eka peli ja oli tarkoitus saada kaikille 45min peliä alle, minkä vuoksi oli käytännössä kaksi eri joukkuetta tänään kentällä. Jokainen sai nyt näyttää osaamistaan ja antaa näyttöjä, ja tästä alkaakin taistelu peliajasta. Ottelu oli eräänlainen lähtötason asetus, ja tästä lähdetään hommaa kehittämään.

– Pelillisiä asioita emme ole käyty läpi vaan ensimmäinen kuukausi on totuteltu harjoittluun ja nostettu intesiteettiä asteittain. Nyt saimme vähän infoa siitä missä menemme ja mihin meidän tarvitsee keskittyä, jotta pystymme parantamaan peliämme.

– Harmi, että toisella jaksolla tuli muutama loukkaantuminen ja jouduimme pelaamaan puolituntia miehen alivoimalla, kun emme halunneet ottaa tässä vaiheessa riskiä kenenkään kanssa ja kuormittaa heti ensimmäisessä pelissä liikaa. Paljon on hommia edessä, mutta pikkuhiljaa koitamme parantaa peliä ja nostaa pelaajien kuntoa paremmaksi.

Ilves-Kissojen seuraava harjoitusottelu pelataan tulevana lauantaina, kun Kaupin jalkapallostadionilla klo 14.30 alkavassa ottelussa vastaan asettuu TPV. Vahvat huhut kertovat, että ensi viikolla olisi sopimusuutisia julkaistavana, joten jäämme odottamaan mitä tulevan pitää.

Ilves-Kissat – FC Haka Akatemia 1-1 (1-0)
Paukkeri 41′
Saarinen 81′

Ilves-Kissat: 1. Puoliaika: 1 Thanasis Zeris, 2 Jean Fridolin Nganbe Nganbe 7 Milad Zanidpour, 8 Toni Paukkeri, 10 Toni Toijala, 11 Elias Kuusela, 12 Ardian Kovaqi, 13 Ville Puustinen, 24 Masee Karimi, 25 Paavo Näykki, 35 Artturi Lehkonen
2. Puoliaika: 33 Jaakko Häyhä, 2 Jean Fridolin Nganbe Nganbe, 3 Ali Al-Fatli, 5 Juho Ihalainen, 14 Antti Kujala, 15 Daniel Selin, 16 Erkka Helminen, 19 Ehdin Ibisevic, 22 Granit Shala, 26 Nuutti Mustalahti, 35 Artturi Lehkonen