Ilves-Kissat aloittaa Cup-taipaleensa

Kaudella 2021 päästään pitkästä aikaa Kissaleirissä nauttimaan cup-kilpailusta, kun Kakkosen cup alkaa lauantaina klo 11.00 Pirkkahallissa pelattavalla kamppailulla nuorentunutta TPV:tä vastaan. Ottelu pelataan ilman yleisöä ja siirrettiin torstaina huonon sään vuoksi Kaupista Pirkkahalliin. Cup-kilpailun rakenteesta kerrotaan liiton sivuilla seuraavasti :

Tulevan kauden Kakkosen joukkueet sekä edellisen kauden jälkeen Kakkosesta pudonneet joukkueet voivat ilmoittautua Kakkosen Cup -kilpailuun, joka samalla toimii karsintakilpailuna Suomen Cupiin. Kakkosen Suomen Cup pelataan kilpailun alusta alkaen pudotuspeleinä. Kun ilmoittautumisten jälkeen tiedetään lopullinen Kakkosen Cupin osallistujamäärä, määritellään cup-vaiheen kulku.  (https://www.palloliitto.fi/info/saannot-ja-maaraykset/kilpailutoiminta/suomen-cupin-erillismaaraykset-finlands-cups-sarskilda)

Kakkosen Cupin finalistit etenevät suoraan Suomen Cupin neljännesvälierävaiheeseen (1/13).  Tämän lisäksi Kakkosen Cupin finalistit pelaavat keskenään kilpailun voitosta finaalissa, joka järjestetään myöhemmin kilpailukauden aikana.

Ilves-Kissoissa on talven aikana nähty useita testipelaajia, joista osan pelipasseja on nyt leimattu cup-kamppailuja varten kuntoon. Testijaksoa maaliskuun loppuun jatkavat Tommi Sääksi (-99, Tampere United), Wiljam Valtonen (-02, Haka u20 ja PS-44), Ali Al-Fatli (-00, TPV/2) ja Amin Chouaib. Iiro Riponiemi ja maalivahti Joni Miettinen ovat tehneet koko kauden kattavan sopimuksen Ilves-Kissojen kanssa. Miettinen siirtyy Kissoihin Nokian Palloseurasta, mutta on alun perin savolaista perua ja on muuttanut Tampereelle opiskelujen perässä.

”Jätkät ovat esittäneet hyviä otteita treeneissä, mutta emme ole saaneet heille tarpeeksi pelejä alle, jotta voisimme tehdä koko kauden kattavaa sopimusta tässä vaiheessa. Tommi on pelipaikaltaan toppari, joka jäi viime kaudella TamU:ssa vähälle peliajalle, mutta osoitti lupaavia otteita Ilves/2 – ottelussa ja on esiintynyt hyvin testillä. Wiljam on pelannut pääsääntöisesti Hakan junioreissa ja viime kaudella myös Pallo-Sepoissa, Kakkonen olisi nuorelle miehelle varmasti luonnollinen seuraava askel uralla. Ali on vasen tai oikea laitapuolustaja, joka omaa myös kokemusta jo Kakkosesta toissa kaudelta TamU:sta. Meidän Amppa (Amin Chouaib) onkin suurimmalle osalle tuttu veijari, jonka kanssa katsomme miten työkuviot kehittyvät kevään aikana ja mahdollistavatko ne pelaamisen ja harjoittelun Kakkosen vaatimalla tasolla”, kertoo päävalmentaja Giorgi Ositashvili pelaajista.

”Lauantain vastus tulee olemaan tiukka, vaikka kyseessä on ilmeisesti nuorentunut joukkue, joka koostuu laajalti viime kaudella kolmosta TPV/2:n riveissä pelanneista pelaajista. Viime kaudella he voittivat TamU:n ja pelasivat meitäkin vastaan hyvän pelin, jonka voitimme vain tiukasti 2-0. Nyt he ovat päässeet vielä harjoittelemaan kunnolla Kakkosen tasoisessa valmennuksessa, joten uskon ottelusta tulevan tiukka. Pelaajatilanteemme on kuitenkin hyvä, ellei tänään treeneissä tapahdu mitään kummempaa. Näillä näkymin vain Radwan Moussan ja Tomi Ylisen pelikunto on hienoinen arvoitus. Haluamme mennä cupissa mahdollisimman pitkälle ja onkin hienoa päästä pelaamaan taas pisteistä”, kommentoi päävalmentaja Ositashvili ennakkoasetelmia.

Vaikka paikalle ei katsojia voida ottaa, voi ottelun katsoa tästä linkistä TPV:n videoinnista vastaavan Henri Kilpisen striimaamana Youtubesta:
https://www.youtube.com/watch?v=60zAWtMSPq8

Ottelun voittaja etenee toiselle kierrokselle, jossa vastaan asettuu niin ikään B-lohkosta Hämeenlinnan HJS.

Kakkosen Cup aikataulu

23.1 – 30.1. 1. kierros

30.1. 2. kierros (6.2. Varapäivä (varapäivä on tarkoitettu pandemian mahdollisesti aiheuttamia ottelusiirtoja varten) )

13.2. 3. kierros

20.2. Välierät (27.2. Varapäivä (varapäivä on tarkoitettu pandemian mahdollisesti aiheuttamia ottelusiirtoja varten) )

Edellä ilmoitetut pelipäivät viitteellisiä, pelataan kuitenkin kyseisen viikonlopun aikana pe-la-su-ma 

Suomen Cup 

6.3. Neljännesvälierät (1/13), 13.3. Varapäivä (varapäivä on tarkoitettu pandemian mahdollisesti aiheuttamia ottelusiirtoja varten)


Smart Slider