Ilves A kaatui lukemin 4-0

Ilves-Kissat jatkoi harjoitusotteluitaan Ilves/2:n A-junioripainotteista joukkuetta vastaan, Ilves/2:n aloittaessa tänään sunnuntaina cup-taipaleensa Pallo-Iiroja vastaan. Vaikkakin vastus oli pykälän viime viikkoa helpompi, oli selvästi huomattavissa, että Kissat olivat saaneet viikolla kehitettyä peliään. ”Kyllä, tänään prässimme toimi paremmin. Myös pelinavaamisessa oli parempia elementtejä alun jälkeen”, kommentoi päävalmentaja Giorgi Ositashvili. Iloisia uutisia saatiin, kun sairastuvalta paluun kokoonpanoon tekivät Ville Puustinen, Juho Ihalainen ja Toni Paukkeri. Tomi Ylinen, Radwan Moussa ja Mika Ahonen olivat vielä tästä ottelusta sivussa loukkaantumisten vuoksi. Muuten Kissat saivat jalkeille laadukkaan kokoonpanon ja ottelu palveli hienosti valmistautumisessa ensi viikon Kakkosen cup-otteluun TPV:tä vastaan.

Ilves aloitti ottelun erittäin vahvasti. Kissat eivät päässeet omalta kenttäpuoleltaan ensimmäisen 10 minuutin aikana kertaakaan Ilveksen puolelle. Ilveksen vahva prässi aiheutti kotijoukkueelle muutaman vaarallisen menetyksen omalla alueella, eivätkä purkupallot lähteneet toivotulla tavalla kärjessä viilettäneitä Iiro Riponiemeä tai Toni Toijalaa kohti, vaan jäivät Ilveksen pohjapelaajille tai toppareille. Suuremmilta takaiskuilta kuitenkin vältyttiin, eikä Sami Maja joutunut torjuntatöihin, vaikkakin kulmapotkusta aiheutuneesta hässäkästä Ilveksen pelaajat melkein pääsivät tökkäämään pallon maaliin. Ilves-Kissojen ensimmäinen hyökkäys rakentui vasemmalta laidalta vahvan ottelun pelanneen Aleksi Sirenin kautta, kun 12 minuuttia oli pelikellossa. Lyhyen syöttöketjun päätteeksi Toni Toijala pääsi haastamaan Ilveksen puolustajaa boksissa, joka joutui rikkomaan rangaistuspotkun arvoisesti. Keskikenttäpelaaja Mikael Paajanen asettui pallon taakse, ja sijoitti sen rauhallisesti maalin oikeaan alakulmaan. Tämän jälkeen Kissat ottivatkin pelihallinnan itselleen, vaikkakaan maalipaikoilla ei juhlittu. 32 peliminuutilla Ilves pääsi vaarallisesti laukomaan 16-alueen rajalta, mutta vihainen vasemman jalan laukaus viuhui tolppaa hipoen ohi. Kissat huokaisivat helpotuksesta ja jatkoivat pelin kontrollointia. Kissojen ensimmäisen puoliajan toinen maali rakentui oikeaa laitaa pitkin, kun puolittaisesta vastahyökkäyksestä Erkka Helminen pääsi antamaan loistavan matalan ja kovan keskityksen maalille, jossa Kissat olivat miehittäneet vaarallisimmat maalintekopaikat. Tällä kertaa maalille oli kirmannut kapteeni Juha Jokinen, joka ei näin makeasta tarjoilusta voinut erehtyä – ja lukemat taululla 2-0.

”Puoliajalla muistutin poikia päivän teemasta ja yritimme yhä parantaa yksityiskohtia. Ottelu oli hyvin balanssissa Ilveksen muutamaa vaarallista tilannetta lukuunottamatta, joten jätkiä ei hirveästi tarvinnut lisäohjeistaa”, kommentoi Ositashvili.

Puoliajalla Kissat teki kaksi vaihtoa. Maaliin asteli Jussi Valkama, joka on aiemmin edustanut Kakkosessa pelaavaa NJS:aa ja Juho Ihalaisen tullessa pois, ja Aleksi Sirenin siirtyessä vasemmaksi toppariksi, vasemmalle laidalle tuli sisään Ali Al-Fatli. Ottelua jatkettiin Kissahallinnassa vielä kymmenen minuuttia, kunnes päävalmentaja Ositashvili teki tukun vaihtoja, ja vaihtoi Kissoille tuttuun 4-4-2 järjestelmään. Vaihdosta sisään tulivat Mauro Severino, Marcio Severino, Elias Kuusela, Amin Chouaib, Toni Paukkeri sekä Wiljam Valtonen. Toisella puoliajalla mentiin siis ryhmityksellä: Valkama – Al-Fatli – Puustinen – Jaakkola – Kuusela – Mauro Severino – Marcio Severino – Valtonen – Paukkeri – Chouaib – Toijala. Vaihtojen myötä ottelu meni Kissojen osalta aika sekavaksi, ja Ilves pääsikin vaarallisimmille paikoille toisella puoliajalla. Valkama joutuikin esittämään muutaman hienon torjunnan, kun Kissojen heikon pelinavaamisen myötä Ilves pääsi vaarallisiin hyökkäyksiin.

Kissat pääsivät vielä kuitenkin kuin varkain kahteen vastahyökkäykseen Toni Paukkerin ja Amin Chouaibin kautta. Vasemmalta laidalta rakennetut hyökkäykset päättyivät molemmat Kissojen maaliin. Ensin Toni Paukkeri vapautettiin läpiajoon hieman viimesyksyisen VJS-ottelun 1-0 maalin tyylisesti ja hetkeä myöhemmin Chouaib lähetti vasemman laidan päädystä leivoksen, josta Mauro Severinolla oli hyvän haltuunoton jälkeen helppo työ viimeistellä keskeltä boksia, noin kuudesta-seitsemästä metristä loppulukemat 4-0. ”Olen tyytyväinen voittoon. Saimme myös hyvää dataa testipelaajista. Ottelu meni hieman sekavaksi toisella puoliajalla, mutta olen tyytyväinen etenkin ensimmäiseen kympin jälkeiseen jaksoon 10-55 min. Terveystilanteemme on myös paranemaan päin, ja uskon että kaikki muut paitsi Moussa ovat käytettävissä ensi viikolla”, kertasi Ositashvili lyhyesti toista jaksoa ja pelaajatilannetta.

Pre-seasonilla mennään siinä kohdassa, että ensi viikon lauantaina pelataan ensimmäinen kamppailu pisteistä, kun Kakkosen Cupissa vastaan asettuu nuori ja nälkäinen TPV. Ottelu pelataan Kauppi 1-kentällä ja se alkaa 12.30, katsojia tapahtumaan ei kuitenkaan voida ottaa rajoituksista johtuen. Cup pelataan tänä vuonna ”normaalimuotoisena”, jolloin jokaiselta kierrokselta vain voittaja menee jatkoon. TPV-Ilves-Kissat ottelun voittaja saa toisella kierroksella vastaansa HJS:n.