I-Kissat – Sporting Kristina 1-0 (0-0)

Vaikka päivällä vihmonut lumisade hieman aiheuttikin epäilyksiä olosuhteista illan ottelua silmälläpitäen, saatiin Ilves-Kissojen ja Sporting Kristinan välinen Kakkosen ottelu pelata melko hyvissä olosuhteissa Pyynikin stadionilla. Vaikka sää ei järin lämmin ollutkaan, olivat olosuhteet muutoin varsin kohdallaan tälle sunnuntai-illan trillerille.

Ensimmäinen jakso oli kuitenkin molemmilta joukkueilta varsin mitäänsanomatonta pallottelua vailla selkeää päämäärää. Jos viimeviikkoinen Kerho 07-ottelu tarjosi tapahtumia koko rahan edestä, niin tänään ensimmäisen jakson perusteella ei kovin korkeaa arvosanaa pelin viihdyttävyydelle voi antaa. Prosentuaalisesti pallo oli ilmassa varsin suuren osan ajasta, eikä kulmapotkuja vaarallisempia tilanteita nähty kummassakaan päässä, joukkueiden pyrkiessä varsin suoraviivaiseen peliin.

Toisella jaksolla Ilves-Kissat otti kuitenkin selkeän otteen kenttätapahtumista ja alkoi painaa peliä Sporting Kristinan päätyä kohden. Kun pelistä otettiin ripaus suoraviivaisuutta pois, alkoi tilanteitakin syntyä. Energisesti pelannut Jussi Rasva kolisteli maalipuita jakson puolinvälin paikkeilla, ja pariin otteeseen kotiyleisö odotti toiveikkaana jo rangaistuspotkua Kristinan aggressiivisista, joskin rehellisyyden nimissä katsomoon varsin puhtailta näyttäneistä taklauksista oman maalin lähellä.

Täysosumia ei kuitenkaan tuntunut syntyvän. Ottelun painuessa jo lähelle lisäaikaa, Ilves-Kissojen tuore sopimuspelaaja ja futsal-yleisöllekin tuttu Timur Inapshba jatkoi kulmapotkun kohti maalin takakulmaa ja kotiyleisön riemuksi toppari Ville Puustinen sai kenkänsä ohjauksen tielle, jatkaen pallon verkkoon ja vieden kotijoukkueen riemukkaaseen 1-0 johtoon pelikellon näyttäessä 89. peliminuuttia. Maalin jälkeen ottelu pelattiin loppuun käytännössä edelleen Sporting Kristinan päädyssä, ja näin Ilves-Kissat otti ansaitun avausvoittonsa tämän kauden Kakkosessa.

Ottelun taso ei järin korkeaksi noussut missään vaiheessa, eikä vierasjoukkue erikoistilanteita lukuunottamatta päässyt juuri maalipaikoille koko ottelun aikana. Vieraista kentältä erottuivat lähinnä kärkimies Cameron Roget ja maalivahti Scott Angevine. Vähät vieraiden tilanteet kotijoukkueen topparipari Ville Puustinen – Tuomo Ruotsalainen hoiti maalivahti Tuomas Karjalahden johdolla eleettömän varmasti. Hyökkäyspäässä debyytti-ottelunsa pelannut Inapshba toi kaivattua rauhallisuutta ja pallovarmuutta tultuaan sisään 56. peliminuutin kohdalla.

Maali:  89′ Ville Puustinen (Timur Inapshba)