ÅIFK – Ilves-Kissat 0-1

Varsin napakalla 15 miehen ”rosterilla” Turun Yläkentälle ÅIFK:n vieraaksi matkannut Ilves-Kissat lähti otteluun veikkaustoimistojen mukaan varsin vahvana altavastaajana. Kissojen voitolle tarjoiltiin jopa kahdeksikolla alkavia kertoimia, joten etukäteisasetelmia voitiin pitää aiheestakin melko haastavina.

Ennakko-odotusten vastaisesti Ilves-Kissat sai kuitenkin otteluun varsin lentävän lähdön, ja siirtyi jo ottelun 2. peliminuutilla riemukkaasti 0-1 johtoon Jussi Rasvan tykittäessä Ossi Niemisen pudotuksesta pallon verkon perukoille kulmapotkun jälkitilanteesta.

Maalin jälkeen ote siirtyi oletetusti kotijoukkueelle. Taitavasti palloa pitänyt ÅIFK painoi peliä Ilves-Kissojen puolustusalueelle, mutta tiivis puolustuspeli ja päävalmentaja Jukka Heinosen aiheesta kehuma taisteluilme piti kotijoukkueen maaleitta, ja niin tauolle siirryttiin vierasjoukkueen johdossa.

Toisella puoliajalla ÅIFK lisäsi kierroksia entisestään, ja Ilves-Kissojen puolustus sai tehdä vähintäänkin täyden päivätyön pitäessä kotijoukkueen pois vaarallisilta tekopaikoilta. Rehellisyyden nimissä on mainittava, että pallon liikuttelussa kotijoukkue oli vierailijaa askeleen edellä, ja varsinkin toisella jaksolla askeleen joukkueiden väsyessä tämä näkyi entistäkin selkeämmin.

Maalipaikoille kuitenkaan kotijoukkue ei juurikaan päässyt, ja vierasjoukkueen tiivis puolustus onnistuikin varjelemaan ottelun parhaana palkitun Tuomo Ruotsalaisen johdolla maalin johtoasemaa päätösvihellykseen saakka. Näin Ilves-Kissat onnistui järkyttämään vedonlyöjiä kauden ensimmäisellä vierasvoitollaan, ja pisteet matkasivat Tampereelle lukemin 0-1.

Maali: Jussi Rasva 2′ (Ossi Nieminen)