Ennakko: Paikallistaisto Lamminpäässä torstaina

Läntisen alueen Kolmosen B-lohko on edennyt jo puolivälin paremmalle puolelle. Jokaisella joukkueella on pelattuna kuusi ottelua ja edessä vielä viisi kamppailua ennenkuin sarja jakautuu kuuden joukkueen ylä- ja alasarjaan.Yläsarjassa ratkaistaan lohkovoitto, joka mahdollistaa jopa sarjanousun, alemmassa selvitetään sarjasta putoavat joukkueet.

Kuuden ottelun jälkeen sarjajohdossa on Ilves-Kissat 16 pisteellään, sarjan ehdoton yllätysjoukkue Loiske hallinnoi toista sijaa tasapistein NoPS:n kanssa (13) ja niiden takana vaanivat pistein välin PS-44 ja TPV/2. Yläloppusarjapaikassa on edelleen kiinni myös TamU, jonka menestys ei ole vastannut kannattajiensa ennakko-odotuksia.

Jokaisella joukkueella on vielä saavutettavanaan 15 pistettä, joten suuriakin heilahduksia puolin jos toisinkin saatetaan vielä nähdä. Lamminpään kentälle saapuu 30.7 vastustajaksi vanha kiusanhenki, Amurin Arsenaaliksikin tituleerattu, Tampereen Peli-Toverit. TP-T:n saldona tässä vaiheessa on kahden voiton myötä 6 pistettä ja joukkueella on varmasti kova halu kasvattaa pistetiliään sarjakärjen kustannuksella.

Joten takki auki torstaiseen koitokseen ei kannata lähteä. Siihen on useitakin syitä, joista tässä muutama.

Alkukesästä, kun koronan kiristämiä sääntöjä hiukkasen avattiin, pelattiin juuri näiden joukkueiden välillä harjoitusottelu Kaupissa. TP-T pelasi ennakkoluulottomasti ja tekaisikin johtomaalin pelin ensi puoliskolla, jonka kiinni kuromisessa oli Kissoilla täysi työ. Lopulta se onnistui, kun Iiro Riponiemi onnistui sutimaan pelin tasoihin. Voittoon saakka rahkeet eivät kuitenkaan riittäneet.

Toinen hyvä syy löytyy kolmen vuoden takaa. Kissat asteli rinta rottingilla huhtikuun lopussa sarja-avaukseen Pyynikille, kun ottelua isännöi juuri TP-T. Peliä oli tuskin viittä minuuttia saatu pelatuksi, kun Kissat aloitti kolmatta kertaa keskiympyrästä tuolloin TP-T:ssä pelanneen Matias Starkin onnistuttua kahdesti huimalla teholla. Kahden maalin takaa-ajo toki onnistui, mutta voitto-osuman viimeistely oli silloinkin kovin nuhaista. Sen seurauksena tuolloin punapaitaisena pelannut kotijoukkue iski kuin iskikin voittosuman ja lähetti Kissat haavojaan nuolemaan ilman ensimmäistäkään pistettä.

Mielenkiintoista sekin, että tuon ottelun kahden osuman mies Stark pelaa nykyisin TamU:ssa. TP-T:n tuolloisesta kokoonpanosta löytyivät myös nykyisin kissa-asuiset Toni Toijala, Mikael Paajanen sekä Joni Valkeeniemi eikä unohtaa sovi myöskään viimeiseksi minuutiksi peliin päästettyä Amin ”Amppa” Chouaibiakaan.

Vieraiden kokoonpanosta löytyy edelleen vaarallisista vaarallisin, tällä kaudella jo kolmesti joukkuelleen viimeistellyt Jan Kulokorpi (n: 27), joka alla olevassa kuvassa punoi jo kolme vuotta sitten juoniaan kerrotussa Pyynikin ottelussa.

Asenne pitää siis olla kunnossa. Peli alkaa kello 19.00 ja puffetti grilleineen ja kisamakkaroineen odottaa käyttäjiään.