Ardi palaa Kissoihin!

Ilves-Kissoja kaudella 2021 edustanut Ardian ”Ardi” Kovaqi tekee paluun Kissapaitaan.

Ardian Kovaqi pelasi Kissoissa kaudella 2021. Kuva: Anssi Takala

Kokenut 27-vuotias (1995) Kovaqi täydentää Ilves-Kissojen toppariosaston Jari Nikkilän ja Ville Puustisen rinnalla. ”Ardi” on pelannut Kakkosta FC Vaajakosken, Kultsun, TPV:n, Ilves-Kissojen ja Tampere Unitedin riveissä yhteensä yli 110 ottelun verran ja Ykkösestäkin löytyy kokemusta kaudelta 2019 TPV:n väreistä 25 ottelun verran.

Kovaqi oli päävalmentaja Innasen toivelistalla kärkipäässä. Kuva: Anssi Takala

Kaudella 2021 Kissoissa Kovaqi kärsi pienestä vammasta ja pelasikin loppuviimein vain 18 ottelua, ollen näissä kaikissa avauksessa. Maalinteossa mies onnistui niin Kissoissa, kuin viime kaudella TamU:ssa kertaalleen. Kissoissa tehty maali syntyi sarjapaikan kannalta elintärkeäksi muodostuneessa EPS kotiottelussa, jonka Kissat voittivat lukemin 3-0.

Ardian Kovaqi puskee kulman jälkitilanteesta Kissat 2-0 johtoon. Video: Aamulehti, selostus: Lauri Olkkonen

Tervetuloa Takaisin Ardi! Millaista kautta odotat Kissoilta?

”Odotan joukkueelta vahvaa kautta, sillä meillä on mukana taitavia yksilöitä jotka tuntuvat kuitenkin ymmärtävän toisiaan kentällä todella hyvin. Offseason meni rauhassa palautuessa edellisestä kaudesta ja harjoitukset ovatkin tuntuneet tammikuussa aika kovilta. Treenit ovat kuitenkin sujuneet hyvin ja edelliset pari viikkoa ovatkin jo tuntuneet aika hyvältä, joten hyvässä aikataulussa mennään kohti kesää”, kertoo Ardi uudesta joukkueestaan ja harjoituskentille palaamisesta.

"Kovaqilta löytyy nopeutta, kokoa ja pallollista osaamista", kommentoi päävalmentaja Innanen. Kuva: Anssi Takala

”Olemme erittäin tyytyväisiä, että Ardi päätyi täksi kaudeksi takaisin Kissoihin. Olin todella yllättynyt, että naapuri päästi parhaan topparinsa pois. Ardi on huippuluokan toppari jolta löytyy nopeutta, kokoa ja pallollista osaamista. Toivottavasti saamme hänen vahvuudet käyttöön ja esille tulevana kesänä. Ardi oli yksi niistä pelaajista jotka ennenkaikkea halusimme meille”, kehuu päävalmentaja Innanen uutta toppariaan

Kovaqi Kissojen paidassa kaudella 2021 - vastassa GrIFK. Kuva: Anssi Takala

Kissoilla on nyt joukkueessaan kolme huipputason topparia. Onko suunnitelmissa siirtyä viiden alakertaan, vai nähdäänkö esimerkiksi Jari Nikkilä kesällä pohjapelaajan tai laitapuolustajan tontilla, missä hän on aimminkin urallaan esiintynyt?

”Ardin saapuminen antaa meille mahdollisuuden muokata linjaa ja tuo leveyttä alakertaan. Viiden linjalla pelaaminen edellyttäisi että kaikki ovat kunnossa, joka viime kauteen peilaten tuntuu aika kaukaiselta ajatukselta, mutta katsotaan miten kevät sujuu ja peli kehittyy”, vastaa Innanen arvoituksellisesti

Ilves-Kissat ovat tulessa seuraavan kerran tulevana lauantaina, kun Kaupissa klo 14.30 vastaan asettuu TPV. Otteluun on vapaa pääsy, tervetuloa!