Ainakin kahden kerroksen väkeä

Ilves-Kissat isännöi Kolmosen lohkon hännänhuippujoukkuetta Euran Palloa lauantaina. Jos edellisottelu Sääksjärven iltavaloissa pelattiin iltahuudon aikoihin, nyt vastaavasti ottelu alkoi hieman puolen päivän jälkeen. Kentällä nähtiin ainakin kahden, ellei jopa kolmen tason esityksiä. Eura oli juuri niin huono, kuin sen sarjasijoitus antoi ymmärtää, ellei peräti sitäkin huonompi. Ilves-Kissat esiintyi taas vaihteeksi tyylikkäästi, joskin sen pelinrakentelua ja maalitilanteiden luontia helpotti huomattavasti vastustajien pelaajien osaamisen taso. Eikä suuri yllätys ollut, että avausjakson dominoinnin seurauksena verkko venyi vierasjoukkueen päädyssä peräti kuudesti ennen tauolle pääsyä.

Eikä tahti juuri toisella jaksolla laantunut. Lopulta erotuomarin muistivihkoon kirjautuivat kammottavat lukemat 11–0, jotka kertovat karuimmillaan sen tasoeron, joka sarjan keskitasoa paremman joukkueen ja selvästi heikoimman välillä vallitsee.

Siinä siis kahden eri tason joukkueet vastakkain, joita sitten yritti paimentaa kolmen keltapaitaisen tiimi, jonka osaamisen taso tuskin ylitti vieraiden taitotasoa. Pillimiehen habitus ei luvannut kovin liikkuvaa ja aktiivista peliin osallistumista. Eikä ihme ollutkaan, että keskiympyrästä peliä katsellen tilanteet menivät kuin arpakuutiolla heitetyiksi. Ottelun tulokseen kolmikko ei suuremmin vaikuttanut, mutta sen myötähäpeän määrä, jota täydellinen pelin ymmärtämättömyys kentän laidalla aikaansaa, kolahtaa koko lajin uskottavuuteen. Herätys erotuomaritarkkailu ja Timo Korsumäen tiimi!

Pelaajien arvosteleminen tällaisen ottelun jälkeen on turhaa ja tarpeetonta. Sen toki voi todeta, että Kissojen maaleista neljä sylki Berat Grabovci, kaksi mieheen tekivät Radwan Moussa, Timor Inapshba ja Gael Njeukam. Kun Tero Intala iski sen ensimmäisen, onkin maalintekijät mainittu.

Sarjaa on Kissojen osalta kaksi ottelua jäljellä. Ensi lauantaina Pyynikillä olisi TamU-niminen kana kynittävänä ja 0-4 rökäletappio keväisestä Tammelasta kostettavana, vaikka sarjanousuun sekään tuskin riittää.