Nyt alkaa olla viime hetket kääntää kurssia

Juhannuksen jälkeen Ilves-Kissojen nuoli on edelleen vahvasti alaspäin. Tappio toisensa perään syö varmasti pelaajien itsetuntoa, mutta tilanne ei kuitenkaan ole vielä ihan katastrofi. Sarjasta Kissojen osalta on pelattuna 16 kierrosta, joista pisteitä on kertynyt vain 13. Se oikeuttaa sarjassa toiseksi viimeiseen sijaan, joten ihan lyhyellä matematiikallakin on helppo havaita, että suunnan on muututtava. Kuitenkin otteluita on vielä jäljellä yksitoista, joten jaossa on vielä 33 pistettä.

Kakkosen etelälohko on sujunut keväästä lähtien FC Hongan komennossa. Seura ei ole menettänyt pistettäkään, joten sarjan mielenkiinto kohdistuukin putoamistaisteluun, jonne Ilves-Kissat on seitsemän peräkkäisen tappion johdosta ankkuroitunut. Kuriositeettina mainittakoon, että Hongan maaliin on tehty ainoastaan kaksi pelitilannemaalia, jotka molemmat on tehnyt Kissat. Yhden honkapelaaja on sohinut omiin ja yksi syntyi rankkarista. Jos tästä hiukan saisi positiivista energiaa torstaiksi, kun Tammelaan saapuu Atlantis.

Torstaista olisikin hyvä aloittaa toisenmerkkinen putki, jonka päätteeksi lokakuun toisen päivän iltana voitaisiin havaita Kissojen pelaavan kaudella 2016 edelleen Kakkosessa. Ottelupöytäkirjaan pitää tulla maalisarakkeeseen merkintöjä paljon enemmän kuin tähän saakka. Yhdellä tehdyllä maalilla otteluja harvoin voittaa, kun vastustajakin tahtoo osua kerran, pari joka ottelussa. Torstaina kyseessä on todellinen kuuden pinnan kamppailu.