NoPS Kissojen sunnuntaivieraana Pirkkahallissa

Ilves-Kissat pelasi talvikauden toisen harjoitusottelunsa, kun viime vuosien Kolmosen kova kiistakumppani Palloseura Nokialta asettui kentän vastakkaiselle puolelle. Viime kesänä Kolmosessa Ilves-Kissat nitisti kauden ensi kohtaamisessaan NoPS:n 3-1, mutta tyytyi sitten syksymmällä 31 asteen helteessä Nokialla 1-1 pistejakoon.

Lähtökohdat kamppailulle olivat aika tavalla muuttuneet. Jos Kissojen kokoonpano on viime kaudesta hiukkasen muuttunut, uusia pelaajia näytti olevan myös keltapaitaisessa ryhmässä. Tässä vaiheessa harjoituskautta pelin syvälliseen analysointiin ei ole sen suurempaa aihetta. Kummankaan joukkueen valmentajatkaan tuskin hurrasivat joukkueittensa löperöön puolustusasenteeseen, josta syystä maaliverkko pullisteli molemmissa päissä jopa neljä kertaa. Satunnainen katsoja toki viihtyi hallin lehtereillä.

Kahta minuuttiakaan ei oltu pelailtu, kun pallo kaivettiin ensi kertaa kotipömpelistä hirvittävän puolustussotkun seurauksena. Jonkin verran ryhtiä saatiin suoristettua, kun Toni Paukkeri latasi ensimmäisen osumansa nokialaismaaliin. Varttia myöhemmin nähtiin ottelun kaunein kombinatio, kun Toni Toijala levitti hyvin oikeaan laitaan ja sieltä Amin Chouaib tarjoili Berat Grabovcille avoimen tekopaikan, eikä hän suinkaan erehtynyt. Viittä minuuttia ennen jakson päättymistä NoPS tasoitti pelin 2-2.

Tauolla ei Kissat vielä kokoonpanoaan vaihtanut, joten Juha Jokinen pääsi viimeistelemään vielä ennen Toni Paukkerin toista osumaa, joka vei Kissat jo turvallisen tuntuiseen kahden maalin johtoon. Lähes kymmenen pelaajan vaihtoruletti toki vaikutti pelin tasapainoon, jonka vieraat hyödynsivät sääliä tuntematta. Kaksi viimeisintä maalia merkittiin keltaisten tilille, joten tasapelin myötä molemmat joukkueet lähtivät pitämään harjoituksia tahoilleen ennen keväistä kauden avausta.

Kissojen uudet pelaajat Toni Toijala ja Amin Chouaib toivat tullessaan TPT:stä peräti 24 tehtyä maalia, joista punaiset saavat ensi kesänä runsaasti ilon aiheita. Timor Inapshba pohtii vielä, mitä isona tekisi? Jos pukee punapaidan päälleen, vastustajat vapiskoot. Hyökkäysrintama alkaa olla kohtuullisen terävä. Puolustuslinja molareineen toki kaipaa rahtusen ”reeniä” ennen oikeiden ottelujen alkamista.