Ilves-Kissat apeissa tunnelmissa sarjatauolle

Ilves-Kissat aloitti tiistaisen kotiottelunsa NoPS:a vastaan varsin mukavasti, vaikka puolustuksen tukipilari, työesteinen, Ville Puustinen puuttuikin pelaavasta kokoonpanosta.

Heti kymmenen peliminuutin kohdalla Toni Paukkeri onnistui Toni Toijalan tarjoilusta viemään Kissat johtoasemaan, jonka kotijoukkue pitikin ensimmäisen tunnin varsin vakuuttavasti ja oli jopa lähempänä maalieron tuplaamista kuin NoPS ottelun tasoittamista.

Jotakin mystistä tapahtui toisen jakson vartin kohdalla. Vaarattomassa tilanteessa pallo pamahti näet punapaitaisen käteen ja erotuomari Jaakko Nieminen osoitti kylmästi rangaistuspilkkua, josta vieraiden primus motor, Pekka Äijälä, toimitti pallon vakuuttavasti verkon perälle. Ottelun kuva muuttui kuin taikaiskusta. Äijälä viimeisteli pari minuuttia myöhemmin toisen henkilökohtaisen osumansa ja jatkoi tuhotyötään taas muutaman minuutin jälkeen. Äijälän sivuvapari löysi Toni Tuurin pään, josta pallo ponnahti taas Johan Pihlajamäen selän taakse. Viidessä minuutissa nokialaiset olivat kääntäneet maalin tappioaseman kahden maalin vierasjohdoksi, joka romahdutti Ilves-Kissojen ryhdin, vaikka Juha Jokinen pääsi vielä kaventamaan eron yhteen maaliin. Ja peliaikaa oli jäljellä yllin kyllin.

Punaiset eivät kuitenkaan pystyneet enää ryhdistäytymään, joten varsin kovin ottein (viisi varoitusta) peliä pelanneet nokialaiset ottivat lopullisesti luulot pois Kissoilta, ensin kentälle tulleen Viasat-äänen, Ville Kuusisen, ensimmäisen ja sittemmin Toni Tuurin toisella osumalla. Luvut repesivät lopulta 2-5 :een, joten Ilves-Kissojen ero sarjan kärkijoukkue HJS:an repesi jo yhdeksään ja nokialaisiinkin kuuteen pinnaan.

Ilves-Kissat palaa tauolta tositoimiin 24.7, jolloin Kaupissa vastustajaksi tulee sarja-avauksessa Kissoja kiusannut AC Estudiantes.