Honka taipui vaan ei katkennut – Ilves-Kissojen hieno taistelu päättyi tappioon

Kakkosen eteläistä lohkoa suvereenisti johtava FC Honka joutui Paltsulla peräti outoon tilanteeseen. Erinomaiseen iskuun latautunut kotijoukkue esitti reilun 250 kotikatsojan iloksi peliä, jota katsellessa ei suinkaan tullut mieleenkään, että tuo punapaitainen ryhmä pelaisi ensi vuonna sarjaporrasta alempana. Ei sinnepäinkään. Kissat jopa hallitsi avausjaksoa ja olisi saattanut johtaa enemmänkin kuin 1-0 puoliajalle lähdettäessä.

Ensimmäinen maali syntyi hienolla tavalla; sivuvaparin oikealta nosti Simo Martiskainen tarkasti pelikentälle kissakatsojien iloksi taas tulleen Jere Intalan päähän, josta joitain otteluista sivussa ollut mies viimeisteli kliinisesti alanurkkaan. Eikä se suinkaan ollut edes ainoa kotiryhmän maalipaikka, viimeisen syötti Intala Timor Inapshban juoksuun, mutta avopaikasta kuti sujahti oikealta sivuverkkoon.

Toisella puoliajalla erotuomari Jani Laaksonen nousi pääosaan. Kymmenen minuutin pelin jälkeen Aleksi Siren ja Roni Porokara tavoittelivat pallo rinnakkain rankkualueella. Porokara jäi huonompaan asemaan ja kokeneena pelimiehenä heittäytyi nurmen pintaan, josta pillimies päätteli, että rikehän se oli? Pallo pilkulle ja vielä varoitus Sirenille ikään kuin se olisi tehnyt rankkarituomion oikeutetuksi. Ei tehnyt. Hongan tyylikkäin pelaaja Joel Perovuo laukaisi vasempaan alakulmaan, jonne Tuomas Karjanlahti aavisti mainiosti, mutta ei pystynyt laukausta ihan torjumaan.

Maali ei suinkaan lannistanut Ilves-Kissoja. Peliä rakenneltiin maltillisesti ja honkaryhmä oli ihmeissään. Eetu Virtanen säntäili kuin silloin ennen ja kentälle tulleella Samu Ruisniemellä oli mahdollisuus siirtää kotipojat taas johtoon, mutta onni, jos sitä nyt onkaan, ei ollut isäntien puolella. Vaikka tuomariin kohdistunut kritiikki onkin usein hävinneiden turhautumisen seurausta, nyt on kyllä todettava, että lähes jokainen hiukankaan tasapäinen kamppailutilanne päättyi espoolaisten vapaapotkuksi. Pelin henkeä kuvaa sekin, että siistin ottelun varoitussaldo osoittaa Ilves-Kissoille neljää keltaista korttia, kun sarjan kärkijoukkue ei kuitannut ensimmäistäkään!

Niinhän se sitten päättyi, että Hongan Toni Sjöstedt sai mainion läpisyötön suoraan juoksuun, josta hän viimeisteli tyylikkäästi alakulmaan voittolukemat 1-2.

Ja yleisö Paltsulla sai nieltäväkseen karvasta kalkkia. Vaikka takaisku oli peräti viides peräkkäinen, antoi ottelu kuitenkin toivoa paremmasta. Takalinjoilta puuttui Ville Puustinen varoitustilin täyttymisen vuoksi, mutta Juha JokinenMiikka MöröEetu RahkolaAleksi Siren – linja toimi mainiosti. Ja Jere Intalan paluu toi aivan uusia pelimerkkejä käytettäväksi. Simo Martiskaisen keskitykset löytävät tavan takaa oman joukkueen pelaajat, viimeistelyssä vielä on toki rahtusen parannettavaa.

Honka lähti kotiin päin kolme pistettä muassaan, joukkueenjohto kuitenkin lohdutti tamperelaisia sillä, että Hongan maaliin on osuttu tähän mennessä neljä kertaa, joista vain kaksi on tehty pelitilanteista – ja molemmat on tehnyt Ilves-Kissat. Ensin Espoossa onnistui Timor Inapshba ja nyt Jere Intala. Yksi on tullut rankkarista ja yhden sohi omiin oma pelaaja.

Että kyllä täältä tullaan, vaikka nyt näyttääkin aika pahalta. Pelaajisto on kuitenkin sitoutunut ja imee tästä tappiosta paljon positiivista energiaa jatkoon. Se pitää uskoa, putoamaan ei suostuta. Seuraavaksi matkustetaan ensi lauantaina Oulunkylään, jossa vastassa on Gnistan.