Viimeistä edellinen kotiottelu

Pelattiin keskiviikkoiltana Lamminpään virheettömällä alustalla ja vastapuolelle ryhmittyi lempääläläinen, toistaiseksi kunnan jalitsuhallitsija, Loiske. Kevätkierroksella Kissat otti turpaansa Sääksjärvellä satanolla, joten nyt mielittiin toki kunnian palauttamista.

Nousuhaaveet ovat kyllä kaikonneet kuin tuhka tuuleen, kun pisteitä menetettiin kevätkierroksella Loiskeen lisäksi yhdelle jos toisellekin ryhmittymälle. Vaikkakaan kahta kierrosta ennen sarjan päätöstä syyspuolella kuokkaan ei ole tullut ensimmäistäkään kertaa, ei se paljoa lohduta punapaitaisia.

Pelin ensimmäinen jakso ei ollut kovinkaan kaunista alasarjapalloilua, mutta tilanteita kyllä rakenneltiin rahtusen enemmän koti-Kissojen toimesta, kuin vierailijoiden taholta. Niinpä tauolle marssittiin kiikarilukemissa. Siistissä ottelussa keltaisia, sen enempää kuin punaisiakaan, kortteja ei nähty ensimmäistäkään.

Toisena jakson alussa alkoi tapahtua. Jesse Jaakkola pääsi vaihdosta irti kympin kohdalla toisella jaksolla. Sivuvaparin vasemmalta antajaksi Jaakkola tuli ihan luonnostaan. Kuti suuntautui suoraan maalivahti Tuomas Mäkistä kohden, mutta sääksjärveläisten linja murtui totaalisesti ja pallo lirahti, hiukan ilkikurisesti, puolustuslinjan keskeltä suoraan maaliin.

Minuuttia myöhemmin Juho Ihalainen siirtyi ratkaisijan rooliin, kun kärkipelaajat jostakin syystä välttelivät ottelun ratkaisemista.  Tilanne 2-0 ei kauaakaan ehtinyt olla tosiasiana. Eetu Virtanen pääsi hyödyntämään  parhaimmat osa-alueensa;  lyhytsyöttöpeli ja maalipaikkojen haistelu tuotti avonaisen paikan, jonka Eetu käytti virheettömästi hyväkseen. Kissat johti jo 3- 0!

Iiro Riponiemi, kissakiusaaaja, jos kuka, haistoi maalipaikan, jos toisenkin. Parinkympin jälkeen mies pisti pallon maaliin, kun tilanne siihen tuli. Ja kymppiä myöhemmin Ilkka Suortti toi Loiskeen jo maalin päähän kotijoukkueesta.

Timor Inapshba, jonka maalihana on tukkiutunut totaalisesti, otettiin kentältä kymmenen minuuttia ennen loppua. Tilalle juossut  Henri Kulmala tuikkasi pallon vielä kertaalleen Loiskeen reppuun, kun lisä-aikaa jo pelailtiin. Loppuluvut Lamminpäässä Ilves-Kissat 4, Loiske 2.

Kauden viimeistä edellinen Kissakoitos kamppaillaan Valkeakosken Apialla ensi viikon lauantaina kello 15.00, jolloin kysymys on sarjan kakkospaikasta, kun Ilves kakkonen on tuolloin jo varmistanut nousunsa Kakkoseen?