TP-T – Ilves-Kissat 3-3 (1-3)

Pirkkahallilla pelattu sunnuntai-iltapäivän ottelu alkoi vahvasti punapaitojen komennossa. Heti ottelun alkuminuuteilla Kissojen Tuomo Ruotsalainen osoitti erikoistilanneosaamistaan sijoittamalla vapaapotkun millintarkasti tolpan kautta vasempaan ylänurkkaan ja vieden Ilves-Kissat samalla 1-0 johtoon. Ja lisää oli luvassa, ennen ensimmäisen vartin täyttymistä vastasi iltapäivän upeimmasta osumasta Janne Tulehmo pyssyttäen TP-T:n purkupallon vastustamattomasti vastapallosta tolpan kautta tismalleen samaan yläkulmaan kuin Ruotsalainen vajaata varttia aiemmin. Peli oli vahvasti I-K:n hallussa, ja iltapäivästä näytti tulevan varsin helppo.

TP-T pääsi kuitenkin kamppailuun mukaan  kuin varkain reilun puolen tunnin kohdalla, kun kissapuolustuksen pelatessa pehmeästi pääsi Tom Björklund viimeistelemään tyylikkäästi nostolla yli kissamaalissa torjuneen Tuomas Karjanlahden. Tästäkään ei I-K vielä hätkähtänyt, ja ennen puoliaikavihellystä Kissat sai vielä tilaisuuden siirtyä 3-1 johtoon rangaistuspotkun muodossa. Ruotsalainen viimeistelikin varmasti illan toisen osumansa pilkulta, ja näin puoliajalle päästiin mukavan tuntuisessa 3-1 -johtoasemassa.

Toisen puoliajan alku oli tasaista pelailua, ja näytti että molempien joukkueiden paras kärki pelaamisesta oli jo tylsynyt. Kissojen alkaessa pyörittää vaihtorulettia kävikin kuitenkin päinvastoin kuin olettaa saattoi – yhdellä vaihtopelaajalla liikenteessä ollut TP-T sai otetta pelistä punapaitojen pelin seotessa kokonaan ja pääsi epäonnekkaan käsivirheen seurauksena vihelletyn rangaistuspotkun myötä peliin mukaan myös maalien valossa. TP-T:n pilkun toimitti verkon perille Jussi Kotilahti.
TP-T:n painostus tuotti tulosta n. 10 minuuttia ennen loppuvihellystä, kun suoraan sanottuna karmaisevan sähellyksen jälkeen maalilla pomppineen irtopallon ohjasi verkon perille Tom Björklund viimeistellen samalla illan toisen osumansa. Lopussa Kissoille tarjoiltiin vielä avopaikkaa kulmapotkusta, mutta Jere Intalan pusku suuntautui ohi maalin.

Pelistä jäi kissaleiriin katkera maku suuhun, olkoonkin että ensimmäinen puolituntinen oli varsin mallikasta pelaamista ja pallo liikkui välillä oikeinkin mukavasti. Kahden maalin johtoaseman menettäminen on kuitenkin anteeksiantamatonta – olkoonkin kyseessä harjoitusottelu vaihtoruletteineen – , ja kypsyys onkin avainsana missä TP-T oli ottelussa Ilves-Kissoja edellä. Ilves-Kissojen pelin taso ailahteli ottelun aikana liikaa, ja tasoitusmaalia edeltäneet henkilökohtaiset virheet kissaleirissä olivat junnutasoa.

Tästä otetaan opiksi ja lähdetään parantamaan ensi viikonloppuna, kun vastaan asettuu Musan Salama. Ottelu alkaa Pirkkahallilla klo 12.45, tervetuloa!

Kissojen kokoonpano TP-T:tä vastaan: