Tervetuloa takaisin Toni Toijala

Toijala liittyy Ville Puustisen ja Radwan Moussan rinnalle historiaan pelaajana, joka yhden kauden harharetken jälkeen Sinipaitoihin palaa niin sanotusti kotiin. Kauden 2022 Tampere Unitedissa pelannut hyökkääjäkolossi Toni Toijala tekee paluun Kissapaitaan kaudelle 2023 yhden vuoden sopimuksella.

Toni Toijala palaa Kissoihin. Kuva: Anssi Takala.

Toijala siirtyi Kissoihin TP-T:stä kaudelle 2019. Yhteensä Kolmosessa kausilla 2019 ja 2020 mies pelasi Kissoissa 32 ottelua paukuttaen niissä 28 maalia. Kahdessa nousukarsintaottelussa Kakkoseen mies viimeisteli vielä viisi osumaa päälle. Toijalan uran ensimmäisellä Kakkosen kaudella Kissoissa hän pelasi 21 ottelua onnistuen maalinteossa neljästi ja viime kaudella Tampere Unitedissa ”ToTo” osui 21 ottelussa 10 kertaa.

Toijalaa on vauhtiin päästessään vaikea pysäyttää. Tässä sitä yrittää GrIFK:n Omar Khary kaudella 2021. Kuva: Anssi Takala

Kissayleisölle tutun hyökkääjäkolossin koko saattaa hieman hämätä, sillä kyseessä ei ole mikään rymistelijä, vaan äärettömän tekninen ja kovan laukauksen omaava monipuolinen hyökkäysalueen pelaaja. Futsalkentillä tekniikkakoulun käynyt Toijala pystyy pelaamaan niin laidalla kuin keskustassa ja on parhaimmillaan vapaassa roolissa. Myös juoksunopeutta mieheltä löytyy.

Toijalan sopimuksen myötä Kissojen hyökkäyskalustossa on kokoa, näköä ja nopeutta, kun Toijalan kanssa peliajasta taistelevat Gerald Ben ja Nuutti Mustalahti.

Kerran Kissa, aina Kissa – tervetuloa takaisin ToTo!

Toijala nähdään Kaupissa Kissaväreissä jällen kaudella 2023. Kuva: Esa Norvia