Musa – Ilves-Kissat 2-4 (0-3)

Pirkkahallin taakseen jättänyt kissalauma haki taannoisesta 2-3 tappiosta revanssin vieraillessaan Porissa Musan Salaman vieraana lauantai-iltapäivänä pelatussa harjoitusottelussa. Kapellimestarina voitokkaassa ottelussa hääri yhteistyösopimuksen turvin Ilves-Kissojen hyökkäystä vahvistamaan saapunut Ilveksen Matti Jokinen. Pirteästi esiintynyt Jokinen viimeisteli kaksi maalia ja syötti yhden, ja miehen esitys kuvastaakin varmasti yhteistyösopimuksen hyötyjä parhaimmillaan – Jokinen sai tärkeitä minuutteja ja Kissat selkeän vahvistuksen hyökkäyspäähän.

Ottelu alkoi melko tasaisissa ja ehkä hiukan sekavissakin merkeissä vierailijoiden totutellessa vielä selkeästi Pirkkahallia isompaan kenttään. Vähitellen ote siirtyi kuitenkin vieraille, ja ensimmäisen puoliajan loppupuolella alkoi tapahtua. Vastustajan puolustuslinja puhkottiin useampaan otteeseen pystyjuoksuilla, ja tauolle mennessä taululla komeili lukemat 0-3 vieraiden hyväksi. Jokinen viimeisteli kaksi maalia ja vapautti Tuomas Niskasen kertaalleen maalintekoon. Alun sekavan vaiheen jälkeen ensimmäinen jakso oli suoranaista Ilves-Kissojen dominointia; sopivat etäisyydet linjojen välillä, hyvä pallonliikuttelu keskikentällä ja oikea-aikaiset pystyynjuoksut kissahyökkääjiltä olivat myrkkyä kotijoukkueelle. Hyviä maalintekopaikkoja olisi ollut useampaankin osumaan.

Toiselle jaksolle tultaessa vierasjoukkueelta jäi kuitenkin klassisesti jalat koppiin. Musa laskettiin peliin mukaan aivan turhaan, ensimmäisen kotijoukkueen maalin tullessa merkkausvirheestä ja 2-3 kavennuksen rangaistusalueen rajalta lähteneestä laukauksesta, joka ehkä hieman onnekkaastikin löysi tiensä verkkoon kissapuolustajan jalkojen välistä. Hyvä pallonliikuttelu muuttui huolimattomuudeksi ympäri kenttää, eikä ensimmäisen jakson tasoista vyörytystä nähty. Joukkue kuitenkin osoitti kypsyneensä kevään aikana, ja kollektiivisen paniikin sijasta ottelu otettiin uudelleen haltuun ja viimeinen naula lyötiin arkkuun vastustajan päädyssä Ville Puustisen viimeistelemän 2-4 -maalin muodossa.

Tästä on hyvä jatkaa jo maanantaina Nokialla, jossa vastaan asettuu paikallinen NoPS!

Maalit: Jokinen x2, Niskanen, Puustinen

Kokoonpano: Karjanlahti, Tulehmo, Ahola (Hakanen), Puustinen, Siren, Hariwan (Nieminen), Ruotsalainen, Moussa (Eskonniemi), Intala, Jokinen, Niskanen (Estilo)