Kissojen B-lohko on kovatasoisin ikinä

Jalkapallokauden 2022 mielenkiintoisimmat käänteet on mahdollisesti koettu jo ennen sarjojen käynnistymistä. Palloliiton tekemään virheen vuoksi Ilves-Kissojen lohkossa pelaakin 13 joukkuetta. B-lohkon uusina joukkueina ovat Tampere United, helsinkiläinen HJK Klubi 04 ja porilainen MuSa; ”vanhana” kertaalleen Kolmoseen pudonnut espoolainen EPS.

FC Hakasta palattuaan Ilves-Kissojen päävalmentaja Mikko Innanen pelasi Kakkosessa kaudet 2016–2017, toimi 2018–2019 TPV:n kakkosvalmentajana ja kaudet 2020–2021 joukkueen päävalmentajana. Miehellä on  siis ”roppakaupalla” kokemusta Kakkosesta.

Ensi kauden B-lohko on kovatasoisin Kakkosen lohko ikinä. Mukana on kaksi joukkuetta Ykkösestä, mutta vain yksi Kolmosesta noussut joukkue. Moni seura on SalPan tapaan panostanut tulevaan kauteen, eikä pidä unohtaa, että kolmella joukkueella on Veikkausliigan Akatemia-joukkueet, Innanen sanoo.

Mies veikkaa paikallisvastustajia Ilves/2:ta ja Tampere Unitedia lohkon kärkipäähän. Etenkin TamU on Innasen mukaan kerännyt Tampereelta hyviä nuoria pelaajia.

Pieni kertaus Tapahtui aiemmin -tyyliin. RoPS luopui Ykkösen paikastaan, mutta Kakkosessa oli jo valmiina kakkosjoukkue RFA. Näin ollen Palloliitto tarjosi paikkaa täydennysmenettelyn kautta kokkolalaiselle GBK:lle. EPS teki valituksen, sillä sääntöjen mukaan sarjapaikka kuuluu EPS:lle. Myös GBK sai kuitenkin pitää paikkansa Kakkosessa, koska virheen teki Palloliitto.

Ilves-Kissojen B-lohkosta putoaa kauden päätteeksi poikkeuksellisesti kolme joukkuetta.Tämän kauden B-lohkon joukkueet ovat FC Jazz, MuSa, Ilves/2, Tampere United, Ilves-Kissat, HJS, KaaPo, SalPa, GrIFK, FC Honka/Akatemia, VJS, Klubi 04 ja EPS.

Kaudella 2021 Ilves-Kissat voitti 22 ottelustaan viisi, pelasi tasapelin yhdeksän kertaa ja hävisi kahdeksan ottelua. Joukkue päättyi samoihin pisteisiin EPS:n kanssa. Hyvän alkukauden jälkeen nousijajoukkueen kiito katkesi eikä lopulta seurajohdolle jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin valmennusvastuun siirtäminen seuran puheenjohtaja Tuomas Karjanlahdelle ja Jaakko Rantaselle. Giorgi Ositashvili jatkoi loppukauden pelaajana.

Viime kauden lohkon maalikuningas oli HJS:n Santeri Stenius 16 maalillaan. Ilves-Kissojen ”maalipörssin” voitti Mauro Severino, joka 19 ottelussa teki kahdeksan maalia. Erkka Helmisen maalimäärä oli seitsemän (19 ottelua) ja Mika Ahosen kuusi (19 ottelua).

Teksti ja kuvat: Ismo Alhoniemi            

Kaupin stadionin olosuhteet suomalaisessa talvessa ovat hyvät.