Ilves-Kissojen kesäloma päättyi perjantaina Nokialla

 

Kuukauden mittainen helteinen lomajakso ei suinkaan sään osalta päättynyt, kun digitaalit näyttivät +31 astetta juuri silloin, kun Nokian Palloseuran ja Ilves-Kissojen kamppailu alkoi paikallisella Keskusurheilukentällä. Samalla alkoi Kolmosen syyskierros, joka aikaansaa useita kysymyksiä.

Kevätkierroksen jälkeen Ilveksen kakkosjoukkue nuorine pelaajineen on selkeässä sarjakärjessä ja pelaa epäilemättä parasta jalkapalloilua tällä sarjatasolla. Ilveksen panostus on mielenkiintoinen. Kolmosen kärjessä pelaavan kakkosjoukkueen runko on A- ja B-junioreiden parhaita pelaajia. Panostaako seura oikeasti nousuun Kakkoseen, jonne sillä on totaaliset mahdollisuudet, vai onko tärkeämpää voittaa A- ja B-junnujen mestaruudet, joihin Ilveksellä on edelleen hyvät mahdollisuudet, koska seura johtaa molempia mainittuja sarjoja.

Keväällä sarja alkoi Kissojen ja nokialaisten kohtaamisessa Kaupissa. Tuolloin kotijoukkue hoiti voiton kotiin 3-1 lukemin. Nyt lähdettiin peliin hiukan uudenlaisissa asetelmissa. Kissojen kokoonpanosta puuttuu edelleen Timor Inapshba, maalintekijä parhaasta päästä, kuten myös Aatu Hagelberg, jonka selkä vihoittelee edelleen ilkeästi sekä Olli-Pekka Toikkonen, jonka pelaamisen esti sitoutuminen työtehtäviin.

Peli kuitenkin alkoi varsin kissaväritteisesti, ennen kympin täyttymistä joukkue loi nokialaismaalille tilanteita tämän tästä, mutta vapauttava maali syntyi vasta 12 minuutin kohdalla. Keväällä vielä nokialaisväreissä maalinkin Kissamaaliin iskenyt  Daniel Opoku oli nyt vaihtanut pelipaitaa ja junaili tyylikkäästi Felix Suihkon avopaikkaan, josta nuorukainen iski jo kauden viidennen maalinsa. Näytti aika hyvältä.

Kylmää vettä vieraiden niskaan kaadettiin 14 minuuttia myöhemmin. Kissapuolustus maalivahti Jani Rantalan kanssa sähläsi totaalisesti pallon kaiken kokeneelle Pekka Äijälälle, jolla ei ollut kummoinenkaan tehtävä tasoittaa ottelu, joka myös tapahtui.

Upeassa kunnossa olleella Keskusurheilukentällä peli aaltoili päästä toiseen. Helle varmasti vaikeutti pelaamista, mutta varsinkin vieraat loivat useampiakin avopaikkoja, joista mistään ei saatu pelivälinettä pömpeliin saakka.

Ottelu päättyi tasan 1-1, jota tulosta ei kummankaan joukkueen kannata väheksyä. Maali päähän tai toiseen olisi toki varmasti ratkaissut ottelun.

Sarja jatkuu ensi keskiviikkona Lamminpäässä, kun sinne saapuu Janakkalan Pallo, joka juotti Ilves.Kissoille kotonaan karvasta kalkkia voittamalla pelin 1.-0. Nyt alkaa olla revanssin paikka!