FC Hämeenlinna – Ilves-Kissat 1-0

FC Hämeenlinna osoittautui tylyksi isännäksi Kaurialassa ja päätti Ilves-Kissojen kolmen pelin tappiottoman putken. Helteessä mitellyssä ottelussa ei juurikaan hienouksia nähty. Alusta asti oli selvää, että tulossa on tasainen vääntö ja pienet marginaalit ratkaisevat voittajan.

Hidasvauhtisella ensimmäisellä jaksolla Kissojen pallollinen peli oli varsin kohtuullista, mutta vastustajan selustaan ei päästy murtautumaan. Erikoistilanteissa, joita molemmilla joukkueilla riitti, Hämeenlinna näytti hieman terävämmältä ja pystyikin ratkaisemaan ottelun toisen jakson alussa pitkästä sivurajaheitosta. Kissapelaajien ja -taustahenkilöiden mielestä heitto meni suoraan pompun kautta takanurkkaan, mutta tuomarille (ja luonnollisesti kotijoukkueelle) riitti maalin hyväksymiseksi jokin mahdollinen hipaisu jonkun pelaajan hiuksiin tai paitaan. Maalintekijäkin saatiin lopulta arvottua. Joka tapauksessa on selvää että tilanne oli myös huonosti puolustettu.

Ilves-Kissat ei ollut toisella jaksolla edes ensimmäisen tasolla. Isännät pystyivät puolustamaan johtoaan melko helposti. Kunnon loppukiriäkään ei Kissoilta nähty. Riskin asteen noustessa loppua kohden Hämeenlinna oli lähempänä toistaan kuin Kissat tasoitusmaalia.

Fyysisesti vahva kotijoukkue teki Kissojen pelin vaikeaksi koko matsin ajan. Kokonaisuutena peli oli ehkä petolauman heikoin tällä kaudella, vaikka mistään flopista ei voida puhua. Tilaisuus palata pelillisesti omalle tasolle sekä ottaa lisäpisteitä tarjoutuu onneksi jo keskiviikkona Maskussa.

Maali: 49′ Aleksi Topinoja

 

FC Hämeenlinna:

3 – Jami Kyöstilä
5 – Toni Kuusela
9 – Jere Suomalainen
11 – Xhevdet Zeqiri
19 – Mikko Kalervo
21 – Omid Musawi (42′ Lauri Hakanen)
24 – Aleksi Topinoja
45 – Aleksi Latvanen (59′ Samuli Kaasalainen)
71 – Miro Purosto
85 – Juho Saarinen (68′ Niilo Mäenpää)
12 – Juha Tuomi

Ilves-Kissat:

3 – Janne Tulehmo
6 – Redwan Moussa (64’Ossi Nieminen)
7 – Jussi Rasva
13 – Ville Puustinen
16 – Tuomo Ruotsalainen
17 – Eetu Virtanen (46′ Timur Inapshba)
18 – Jere Intala
19 – Aleksi Siren
27 – Berat Grabovci (82′ Lari Hakanen)
28 – Juha Veijonen
1 – Tuomas Karjanlahti

Veikkaus-tähdet: 3 Aleksi Topinoja 2 Mikko Kalervo 1 Lauri Hakanen