Erkka Helminen jatkaa kaudella 2023

Kaudella 2021 Eino Helmisen vuoden pelaaja -palkinnolla palkittu Erkka Helminen jatkaa Kissoissa myös kaudella 2023.

Erkka Helminen on tärkeä palanen keskikentälle päävalmentaja Mikko Innasen kokoonpanoon. Kuva: Anssi Takala

Helminen (1996) on ollut Kissojen vakiokasvoja kausina 2021 ja 2022 siirryttyään TPV:stä Kissoihin. Kaudella 2021 miehelle kirjattiin 19 ottelua, joista 18 avauksessa ja kaudella 2022 20 ottelua (19 kakkosessa ja yksi Suomen cupissa), joista kaikki avauksessa. Helminen on ollut molemmilla kausilla Kissojen parhaita maalintekijöitä tehden kaudella 2021 seitsemän osumaa, ja kaudella 2022 kahdeksan maalia, joka on miehen ennätys aikuisten sarjoissa.

Helminen on meritoitunut pelaaja, joka pelasi jo kaudella 2015 ensimmäiset ottelunsa Ykkösessä FC Hakan riveissä. Yhteensä Helmisellä on vyöllään 45 ottelua Ykkösessä Hakan paidasta. Keskikentällä viihtyvät taitava ja tekninen kuntoihme loi vaarallisen kolmikon viime kaudella Milad Zanidpourin ja Toni Paukkerin kanssa Kissojen keskikentän ytimeen.

Kissat tasasivat pisteet kesällä Kaupissa sarjanousija SalPa:n kanssa Salolaisten viime hetken tasoituksella. Tuon ottelun jälkeen SalPa ei hävinnyt, ja vei nousun nimiinsä. Kuva: Anssi Takala

Onnittelut jatkosopimuksesta Erkka, mikä on saanut miehen tuollaiseen maalivireeseen Kissoissa?

Kiitos! Kiva jatkaa taas ensi kausi Kissoissa. Maaleja tuli tosiaan itselle ihan hyvä määrä viime kaudella. Meillä oli aika maalirikkaita pelejä, joten maaleja riitti jokaiselle. Ensi kaudella päästetään vielä muutama vähemmän niin hyvä tulee.

Miten kommentoisit tulevan kauden joukkuetta, miltä näyttää tällä hetkellä?

Meillä on tässä vaiheessa talvea jo hyvä porukka kasassa. Nyt kun saadaan hiottua yhteispeliä talven reenipeleissä, niin nousu on täysin mahdollinen.

Helminen viimeisteli yhden kauden kahdeksasta osumastaan kotikentällä GrIFK:n verkkoon. Kuva: Esa Norvia

Ilves-Kissoilla on Helmisen sopimuksen myötä 13 julkaistua pelaajasopimusta. Manageri Erkki Nieminen, miltä joukkueen rakentuminen näyttää?

Joukkue on hyvässä vaiheessa tällä hetkellä. Muutama pelaajasopimus on tosiaan vielä julkaisematta joten sopimusuutisia on vielä tulossa. Laitapuolustajia etsimme vielä, mutta muille pelipaikoille tilanne näyttää hyvältä.

Kissat pelaavat seuraavan kerran tulevana lauantaina 25.2. klo 14.30 Kaupin jalkapallostadionilla viime kaudella Kolmosen Tampereen lohkon voittaneen NoPS:n, mikäli sää on suotuisampi kuin tänä viikonloppuna.

Kausikortit tulevat myyntiin kampanjahinnoin maaliskuun aikana.

Ilves-Kissojen kauden 2023 julkaistut sopimuspelaajat:
Maalivahdit: Jaakko Häyhä
Puolustus: Jari Nikkilä, Ville Puustinen, Ardian Kovaqi
Keskikenttä: Ehdin Ibisevic, Granit Shala, Niklas Lindholm, Leevi Antinaho, Juho Ihalainen, Erkka Helminen
Hyökkääjät: Gerald Ben, Nuutti Mustalahti, Toni Toijala