Alkukevään kuulumiset: treeniä, loukkaantumisia ja yhteistyöterveisiä

Vuosi on vierähtänyt maaliskuun puolelle, ja tulevaan kauteen valmistautuminen on kissaleirissäkin jo hyvässä vauhdissa. Pirkkahallissa on tehty kovasti töitä niin nappula– kuin lenkkikengätkin jalassa, ja harjoituspelejäkin on keretty pelaamaan jo kohtuullinen määrä.

Talvi on kuitenkin ollut kissalaumalle varsin kova ja osin synkkäkin. Viime kauden joukkueesta ainakin toistaiseksi muualle ovat siirtyneet Roni Lindroos ja Timo Lekkermäki (TP-T), Mikko-Ville Hyyhönen (FC Blackbird, vuokra kesäkuuhun asti) Ville Pajuvirta (TKT), ja Matti Heinämäki (harjoittelee Vaasassa FC Kiiston mukana). Myös Ilari Kuitusen sopimus on purettu yhteisymmärryksessä Ilun työkuvioiden vuoksi. Poislähtijöiden sijaan kuitenkin isompi murhe on ollut Pirkkahallin armottoman kova alusta, jolla harjoittelu on valitettavasti tehnyt ison loven Ilves-Kissojen rosteriin.

Pelkästään polvivaivojen takia sivussa ovat pitkäaikaispotilaat Jussi Mäkelä, Juha Jokinen, Markku Hokkanen (ura ohi), try-outilla ollut Samuli Björk ja Tommi Rasinmäki. Pitkäaikais(polvi)potilaiden lisäksi tällä hetkellä loukkaantuneiden kirjoissa ovat myös Juha Veijonen ja Eetu Virtanen.

Rikkonainen ”rosteri” on näkynyt myös harjoitusotteluiden tuloksissa, joista saldona on tähän mennessä turhan monta niukkaa tappiota, vaikka seassa on pirteitäkin esityksiä ollut – mainittavimpana ryhdikäs kamppailu liiganousua tavoittelevaa FC Hakaa vastaan Saharan keinonurmella ja seuraavana päivänä otettu 5-0 voitto NoPsista. Rehellisyyden nimissä on kuitenkin todettava, ettei mollivoittoisista tuloksista huolimatta kissalauma ole vielä yhdessäkään harjoitusottelussa ollut pelillisesti alakynnessä, mutta jonkinlainen lukko tuntuu vaivaavan eritoten maalinteossa ja joukkueen nuori ikärakenne näkyy usein turhan helppoina yksittäisinä virheinä otteluissa. Aika ajoin harjoitusotteluiden tärkein tavoite – pallollinen pelaaminen – on toiminut hyvinkin mallikkaasti, mutta otteluiden sisällä pelin taso on vielä Ilves- Kissoilla heitellyt liikaa, josta esimerkiksi TP-T:tä vastaan kahteen kertaan hukattu johtoasema kertoo karua kieltään.

Tuloksista huolimatta ei ole kuitenkaan syytä painaa päätä pensaaseen, päinvastoin! Harjoitusotteluista ei pisteitä jaeta, ja peleissä on ollut paljon hyvääkin. Nuoria on saatu ajettua sisään miesten peleihin, ja pyrkimys on ollut valmennusjohdon ohjeiden mukaisesti pyrkiä pelaamaan alhaalta rakentaen tuloksesta välittämättä, ja tässä onkin kevään edetessä otettu selkeitä askeleita eteenpäin – lähes joka otteluun vaihtuneesta rosterista huolimatta. Myös pelaajarintamalta kuuluu positiivisia uutisia – tällä viikolla harjoitusrinkiin on saatu parikin kappaletta uusia pelaajia, ja viime kauden pelaajista Antti Haukka on laittanut nimensä sopimuspaperiin. Kouvolassa vielä kevään ajan asusteleva Tuomas Niskanen on myös saapumassa Tampereelle kesällä, ja näillä näkymin mies nähdään kissapaidassa myös tulevana kautena.

Loukkaantumiset ja siirtouutiset huomioiden merkittävää helpotusta Ilves-Kissojen pelaajatilanteeseen tuo Ykkösessä pelaavan Ilveksen kanssa solmittu yhteistyösopimus. Sopimus mahdollistaa pelaajaliikenteen molempiin suuntiin, sopimuksen ollessa kuitenkin luonteeltaan tasapuolinen – ylemmän sarjatason Ilves ei sanele ehtoja sen enempää kuin Ilves-Kissatkaan, vaan seurojen valmentajat yhdessä päättävät pelaajaliikenteestä suuntaan tai toiseen. Tämä mahdollistaa paitsi Ilveksen pelaajien esiintymisen kissapaidassa, myös tarvittaessa pelaajaliikenteen ylöspäin, avaten hienon mahdollisuuden kissapelureille näyttää taitojaan sarjatasoa korkeammalla pelaavan joukkueen tarkkailijoille. Yhteistyösopimus palvelee molempia seuroja, ja herättää innostusta molemmissa leireissä, kuten Ilveksen julkaisemasta tiedotteesta voi päätellä:

Ilveksen toimitusjohtaja Toni Hevonkorpi myhäili erittäin tyytyväisenä farmisopimuksen varmistuttua.

”Tämä sopimus on erittäin hieno asia meidän seuramme ja erityisesti pelaajiemme näkökulmasta. Oman joukkueemme lisäksi peliaikaa on nyt tarjolla Kakkosessa Ilves-Kissoissa sekä nuorille pelaajille A- ja B-nuorissa. Ilves-Kissat on meille todella hyvä kumppani ja heidän peleissään pelaajamme ovat jatkuvasti meidän tarkkailun alla.”

”Samalla valmentajamme näkevät myös Ilves-Kissojen pelaajia jatkuvasti ja sitä kautta pelaajaliikenne voi kulkea myös toiseen suuntaan. Yhteistyön avulla haluamme olla omalta osaltamme auttamassa Ilves-Kissoja saavuttamaan heidän tavoitteensa tulevalla kaudella.”

”Yhteistyön avainhenkilöt tulevat ehdottomasti olemaan valmentajamme Mika Malinen sekä Ilves-Kissojen valmentaja Jukka ”Kala” Heinonen. Heidän yhteisillä päätöksillä tullaan määrittämään pelaajien liikkuminen joukkueiden välillä.” kommentoi Hevonkorpi.

Näistä tunnelmista jatketaan kohti huhtikuun lopulla koittavaa sarja-avausta. Kun vielä sairastupa saadaan tyhjemmäksi, on vastoinkäymisistä huolimatta lupa odottaa hienoa Kakkosen kautta 2014!