Rumaa pelanneet etelähämäläiset Kissojen vieraana

Kaupin jalkapallonurmelle oli passitettu vierailemaan Janakkalan Pallo, jonka sarakkeessa ei ole vielä pistettäkään. Kissoilla on kaksi perättäistä voittoa avaustappion jälkeen. Kotijoukkue tiesi toki Janakkalan vahvuuden, kun viime kaudella tuli Liinalammella ympäri korvia 1-0, vaikka siellä peliä hallittiin.

Kaupin koitos alkoi vähän niinkuin punapaitaiset olisivat vain odotelleet maalien putoavan ikäänkuin itsekseen, eikä niiden tekemiseen tarvitsisi tehdä paljoakaan. Niin se vaan ei ole, ei peli-iltana Kaupissa, eikä missään muuallakaan.

Puolustus punaisilla ei ollut kovin kontrolloitua, jonka oranssipaitaiset vieraat hyödynsivät sääliä tuntematta. Ensi jaksolla kuitenkaan ei nähty maalin maalia, ennenkuin jakson viimeinen minuutti oli kulumassa loppuun. Janakkalan toppareista toinen, Juha- Pekka Tuomi, iski takaapäin kuudentoista kulmalta, joka vääjäämättä johti vapaapotkuun ja Tuomen keltaiseen korttiin.

Berat Grabovcin hieno oivallus lähettää pallo vieraiden puolustusmuurin vierelle, josta keskitys löysi Ville Puustisen pään kautta vastustajan verkon. Näin kotijoukkue pääsi tauolle 1-0 johdossa.

Toinen jakso alkoi Kissapainoistuksessa. Viiden minuutin kohdalla iski Eetu Virtanen ensimmäisen osumansa. Kotijohto 2-0 ei kuitenkaan kestänyt minuuttiakaan, kun etelähämäläiset pääsivät rokottamaan puolustusvirheen päätteeksi eron taas maalin mittaiseksi. Maali merkittiin Janek Jokiselle.

Virtasen Eetu iski toisen maalinsa kymmenen minuutin kuluttua ensimmäisestään, josta jo luultiin ottelun ratkenneen. Niin se ei kuitenkaan ollut. Vierasjoukkue oli ehkä latautunut peliin hiukkasen liiallisella
adrenaliinilla. Molari Heikki Viitanen huusi rajamiestä kohti vittua jo niin voimakkaasti Kissojen ensi maalin jälkeen, että toisen jakson lopulla älytön avautuminen olisi ilman muuta pitänyt tietää punaista. Viitanen kuitenkin säästyi siltä.

Tuomari, Aleksi Palolahti, yritti tosissaan, mutta isot ja rumat divarijyrät reagoivat jokaiseen vihellykseen. Toki pasmat siinä välillä sekosivatkin, mutta jotakuinkin peli oli kuitenkin tuomarin hallussa.

Berat Grabovcin ihan aiheellisen penkityksen jälkeen viisi minuuttia ennen loppua, Kissat iski vielä kahdesti. Ensin maalin teki Jussi Rasva, kun pallo kimposi tolpasta hänen jalkaansa. Ja yliajalla sitten, aika monta kilometriä juosseen, raataja Juho Ihalaisen toimet sai parhaan palkintonsa – pallo vielä kertaalleen janakkalaisten pömpeliin. Ja lopputulos Ilves-Kissoille 5-1.

Ottelusta jäi katsojalle mieleen vieraiden kova yritys. Se oli johtaa jopa useampaankin osumaan, kuin nyt nähtiin. Joukkueen habitusta kuitenkin heikensi joidenkin pelaajien, molari Viitasen käsittämätön käytös rajamiehiä kohtaan, sekä toppariparin, joilla molemmilla oli keltainen alla, älytön rappaus ihan loppuhetkillä. Jos pillissä olisi ollut rahtusen kokeneempi oikeudenjakaja, punaisia olisi noussut yhtä usempikin.

Koti-kissoista Eetu Virtanen oli vakuuttava. Toni Toijala oli taas hyvä, kun pääsi kentälle, joten Beratin voisi vaikka penkittää, ennenkuin seuraava peli alkaa, ja Juho Ihalaisen panos oli taas vakuuttavaa kuin mikä .

Seuraava peli pelataan Kaukajärvellä 26.5 , kun TP-T isännöi Kissoja.