Kolmonen Tampere 2020

Kolmonen Tampere kaudella 2020 pyritään aloittamaan 13.6. Palloliiton läntisen alueen lohko B:n otteluohjelma ja sarjajärjestelmä on julkaistu ja päätetty Koronaviruksesta aiheutuvien muutosten johdosta.

Jalkapallon miesten Kolmonen 2020 tullaan pelaamaan ensin yksinkertaisena sarjana elokuun loppuun mennessä ja sen jälkeen sarja jaetaan kahteen kuuden joukkueen jatkosarjaan (ylä-  ja alasarja).

Yläsarjan voittaja karsii noususta ja alasarjassa taistellaan putoamista vastaan (putoajien määrä riippuu kakkosesta mahdollisesti putoavien määrästä).

Jatkosarjan pelit alkavat viikon tauon jälkeen ja ne pelataan loppuun 11.10. mennessä, koska kakkosen nousukarsintasarja alkaa jo 17.10. alkaen.

Kolmosen kauden 2020 ottelut alkavat 13.6. jälkeen ja pelataan rytmillä ottelu per viikko. Joukkueet voivat keskenään sopia otteluiden siirrosta toiseen ajankohtaan jos peli halutaan pelata varsinaisen asetteluviikon ulkopuolella.

Koronaviruksen poikkeustilasta johtuen jouduttiin tekemään ottelusiirtoja! Uusi sarjaohjelma on tehty siten, että aiempia otteluasetteluja on pyritty huomioimaan mahdollisimman paljon. Käytännössä aiemman kevätkierroksen kaksi viimeistä kierrosta jätettiin paikalleen ja syyskierroksen kaksi viimeistä kierrosta jätettiin vastaavasti pois.

Tällainen muutos aiheutti väistämättä sen, että joillekin joukkueille tulee kolmen ottelun vieras- tai kotipeliputki, mutta tätä tällaisessa tapauksessa ei mitenkään pystytty välttämään.

Lisäksi alustavaan kaksi kierrosta sisältäneeseen ohjelmaan verrattuna joidenkin joukkueiden yksi ottelu on jouduttu kääntämään kotipelistä vieraspeliksi tai päinvastoin. Tämä siitä syystä että koti ja vieraspelien suhde säilyy siten että joukkueille on saatu vähintään viisi tai kuusi kotipeliä.

Ilves-Kissojen ottelut löydät täältä: https://www.ilves-kissat.fi/otteluohjelma/

Kaikki sarjan ottelut löydät tästä linkistä: https://www.palloliitto.fi/ottelut-ja-sarjat/tulospalveluarkisto/lantinen/2020-jalkapallo-lansi?X=&lansijp20=&M3=&2

Kolmonen Tampere 2020 jalkapallo länsi lohko B

JoukkueOVTHMP
ACE00000-00
FJK00000-00
Ilves-Kissat00000-00
JanPa00000-00
Loiske00000-00
NoPS00000-00
PS-4400000-00
Pato00000-00
TKT00000-00
TP-T00000-00
TPV/200000-00
Tampere United00000-00
Kolmonen 2020 Tampere

Palloliiton kilpailutoiminnossa keskiviikkona 6.5. tehtyjen päätösten mukaisesti

 • Kaikissa ottelutapahtumissa noudatetaan terveysviranomaisten ohjeistuksia sekä aluehallintoviranomaisten niiden pohjalta antamia tarkennuksia.
 • Sarjatoiminta käynnistyy sarjakohtaisesti viikosta 24 alkaen (8.6.-), kuitenkin niin että 11v11-sarjamuodolla pelattavien sarjojen ensimmäiset ottelut pelataan aikaisintaan lauantaina 13.6.
 • Laadittavat sarjaohjelmat käsittävät koko kauden, eikä nuorten sarjoissa tapahdu normaalikauden mukaisia tasonmittauksia tai nousuja/putoamisia keskikesällä/kauden keskellä. Säännöt nousuihin ja putoamisiin liittyen kauden päättyessä ovat voimassa.*
 • Nuorten valtakunnallisissa sarjoissa pelataan ensin kesken jääneet karsinnat, jonka jälkeen vasta voidaan laatia otteluohjelmat varsinaisiin, myöhemmin käynnistyviin sarjoihin. Sarjat käynnistyvät mahdollisimman nopeasti karsintojen jälkeen.
 • Kaikkien sarjojen ja joukkueiden alkuperäiset ilmoittautumiset ovat voimassa automaattisesti, eikä uutta ilmoittautumista tarvita.
 • Jos joukkue kuitenkin haluaa syystä tai toisesta perua oman sarjailmoittautumisensa, on se tehtävä kirjallisesti ao. kilpailunjärjestäjälle (yhteystiedot alla) viimeistään sunnuntaihin 10.5.2020 klo 14:00 mennessä. Määräaikaan tehdystä ilmoittautumisen perumisesta ei joukkueelle aiheudu mitään taloudellisia sanktioita.
 • Eri sarjojen lopullisista sarjajärjestelmistä (ml. ottelumäärät) tiedotetaan joukkueille 15.5. mennessä 
 • Otteluohjelmat julkaistaan niin, että joukkueille jää riittävä aika valmistautua sarjan käynnistymiseen ja/tai mm. mahdollisten ottelusiirtojen tekemisiin.
 • Jotta sarjat saataisiin käyntiin joustavasti, voidaan otteluohjelmia tarvittaessa julkaista myös osina niin, että ensin julkaistaan 2–3 ensimmäistä ottelua ja sitten sarjan käynnistyttyä loput ottelut.
 • Poikkeustilanteen lyhentämä sarjakausi ja mahdollinen ottelumäärän väheneminen huomioidaan myöhemmin seuroilta laskutettavissa sarjojen osallistumis- yms. maksuissa.
 • Palloliiton ja sen alueiden pyrkimyksenä on tarjota joukkueille olosuhteet huomioiden paras mahdollinen sarjatoiminta ja siitä syystä kilpailutoiminto pohtii erikseen mahdollisia muutostarpeita liittyen sarjakohtaisiin sääntöihin ja määräyksiin. Näistä tiedotetaan seuroja ja joukkueita erikseen toukokuun loppuun mennessä.