Kesäloma päättyi – helle jatkuu

Ilves-Kissat palasi keskiviikkona ”sorvin” ääreen kolmen viikon kesätauon jälkeen Kaupissa.

Vastustaja, valkoisissa pelaava AC Estudiantes, juotti Kissoille katkeraa kalkkia keväällä kauden avauskierroksella Kaukajärvellä, kun ensi kauttaan Kolmosessa pelaava ACE tappeli verissäpäin kaikki kolme jaossa ollutta pistettä omaan plakkariinsa. Kissoilla oli siis kana kynittävään.

Se ei kuitenkaan ensimmäisen jakson pelaamisessa juurikaan näkynyt. Helteisen iltapuhteen avausjaksolta ei paljoakaan jäänyt jälkipolville raportoitavaa, paitsi se, että vastustajan ei nyt annettu mahdollisuuksia pistää palloa kissapömpeliin. Kevään avausottelussa mahdollisuus tähän annettiin kahdesti ja koska toisella jaksolla sarjatulokkaat iskivät vielä kertaalleen, lähtivät punaiset pukukoppiin korvat luimussa. Nyt helteinen sää toki teki pelaamisesta paikka paikoin tuskallista, mutta olosuhteet olivat tietenkin samat molemmille joukkueille.

Valmentaja Kari Sainio osoitti pelisilmänsä, kun ei lähtenyt puoliajalla könyämään pukukopeille, vaan antoi isälliset ohjeensa pelaajilleen jalkapallonurmella istuskellen. Kiitollisuutensa joukkue osoittikin heti toisen jakson alussa. Juho Ihalainen, soturi parhaasta päästä, näytti muulle joukkueelle esimerkkiä rehkien pää märkänä kentän päästä päähän. Punaisten ensimmäinen maali syntyi toisen jakson alussa Ihalaisen lapikkaasta ja muutamaa minuuttia myöhemmin hän vapautti Toni Toijalan avoimeen tekopaikkaan, josta tämä survoi pallon toistamiseen maalivahti Juuso Auvisen selän taakse. Kun kahden maalin johtoon päästiin, vei se pelaajilta pahimman voittokiiman.

Punapuolustus kuitenkin toimi maalivahtinsa Johan Pihlajamäen johdolla virheittä, eikä vastustajaa päästetty avoimiin tekopaikkoihin kuin satunnaisesti, mutta niistä vastustaja ei onnistunut maaliakaan aikaansaamaan. Näin 2-0 tulos lisäsi Ilves-Kissojen pistetilin 27:ään, vaikka sarjakärki HJS porskuttaakin yhdeksän pinnaa karussa.

Ilves-Kissojen rotaatio muuttui jonkin verran kesätauon aikana. Joukkueen jättivät niin Felix Suihko kuin Montezer Al-Fatlawinkin. Pelaajistoon saatiin Konsta Raittinen TamU:sta ja vanha tuttu Otto ”Eetunpikkuveli” Virtanen, jotka molemmat korkkasivat peliaikansa myös kentällä.

Sarja jatkuu Kissojen osalta tulevana lauantaina, kun joukkue matkustaa Lempäälään ja saa vastaansa Sääksjärven Loiskeen, jonka riveissä mainetta niittää nykyisin myös Berat Grabovci, mies, jonka metkut tunnetaan punaisissa paremmin kuin hyvin!